09 Юли 2024вторник20:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Джадай

/ брой: 274

автор:Тодор Коруев

visibility 2029

Още не влязъл в Бялата къща на "Дондуков 2, Росен Плевнелиев обеща, че първото, с което ще се захване, е да разгони дипломатите с досиета. Наду свирката под акомпанимента на Бойко Борисов и Николай Младенов. Както казва народът - тича като пърле пред майка си. Ясно кое е пърлето. А майката е народът, който го избра. Е, Плевнелиев спечели с гласовете на по-малко от 1,7 млн. българи, т.е една четвърт от имащите право на глас. 74,56 на сто от избирателите не го подкрепиха на втория тур, а изфабрикуваният от мнозинството Изборен кодекс лиши част от народа да упражни конституционното си право на глас. Та е прав моят приятел д-р Радко Ханджиев, като определя победата на Плевнелиев като служебна, той е избраник на властта след изборен фарс, сиреч назначен е от Б.Б. или както писа чуждестраният печат: "Премиерът на България си избра президент". Други чужди вестници пък не пропуснаха факта, че бедняци са си избрали милионер за държавен глава, но българските политически нрави вече не учудват, след като републиката наша имаше за министър-председател цар. Но колкото и малка част от Върховния суверен Плевнелиев да представлява, той ще бъде президентът, ако Конституционният съд не каже нещо друго.
Докато е още в чакалнята на президентството, Плевнелиев ще трябва да прощудира основния закон, защото още не е на ти с него. Иначе не би рипнал срещу решението на КС, който обяви за противоконституционни девет текста от Закона за дипломатическата служба, сред които забраната сътрудници на бившите тайни служби да заемат ръководни длъжности във МВнР и да бъдат посланици. Не с рого! - мъдруват шопите. Решенията на КС са задължителни за всички под българското небе, включително и за държавния глава. Те не се тълкуват, не се обясняват, не се коментират. Те се изпълняват. Не върши работа подмяната на едни думи с други, както направи Плевнелиев: "Имам политическата воля да подпиша укази, с които българската дипломация ще бъде модернизирана и ще бъдат затворени зависимостите от миналото. Съществуват обаче и технически аспекти по какъв начин трябва да стане това". Г-н Плевнелиев, не гледайте  министърчето, дето му кипнаха триците и скочи като ожилен срещу решението на КС, сякаш му потънаха гемиите. Не хуквайте след всяко теле! Николайчо Младенов е от опасната порода на политическите мутанти, израснал е под бащинството на тайните служби, то му отвори пътя към чужбините, образованието и езиците, сега прескача от партия в партия като скакалец. Не се равнявайте и по Цветан Цветанов. Той конституцията за пукната пара я няма. Неговата глава така и не проумя, че има разделение и независимост на властите. Отвори ли си устата, винаги изтрещява: или раздава присъди на току-що "закопчани", или клейми съда за произнесени присъди, или зове за "ефективно правосъдие", или поучава Висшия съдебен съвет. Ако някой върви до него и записва думите, дето ръси под път и над път, ще го хваща в нарушения на конституцията по няколко пъти на ден. Сега е взел на мушка адвокатите. Те, видите ли, били много силни личности и внасяли дисбаланс в наказателния процес. Висшият съдебен съвет трябвало да ги контролира. Хич и не се усеща, че си прави харакири - обратната страна на медала е оценка за прокуратурата и разследващите органи. 
Но не може да не вярваме на г-н Плевнелиев, защото се представя като "дялан камък", като човек, който дава всичко от себе си, за да има напредък и България да се изгради като модерна държава, като личност, която не спира пред многоточието, и мениджър, който иска да стане политик, не за да вземе нещо, а да даде. Е, какво още да взема, той си е богат и пребогат, ние от прекалена възпитаност дори не го подпитваме как ги направи за десетина години тия милиони със заплата на мениджър, как си устрои лукса в тузарския квартал "Резиденшъл парк", как напазарува през 2010 г. вили в Баня, Черноморец и на Халкидики. Това за счупената "Лада" и 12 000 хиляди марки кредит от роднина, похарчени за една нощ в Германия, най-добре да ни разкаже някой ден в мемоарите си. Но как да не вярваме на човек, който през "хиляда седемстотин и не знам коя си" е бил прероден в Ирландия. Освен това той не е като другите, рядко се прераждал. Да, ама жената-скенер Боряна Тотева откри, че Плевнелиев и Попова в предишните си животи са били брат и сестра и това е кармична връзка - имали мисия, затова сега са се събрали. Бъдещият президент бил бунтар и купонджия, слагал си светещи рога за концерт на АС/DС, носел значка на джадай. Като чу за значката, синът на един мой приятел изтърси: "Да не се превърне "Дондуков" 2 в къщата на джадаите." Те, джадaите, падат ли си по законите и конституцията?  
       
 

Връщат ни ресто само в евро

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 128

Губим 845 млн. лв. заради Шенген

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 128

6-ти блок на АЕЦ "Козлодуй" отново заработи

автор:Дума

visibility 372

/ брой: 128

Левицата спечели изборите във Франция

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 128

Орбан и Си Цзинпин искат мир в Украйна

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 128

Индийският премиер пристигна в Москва

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 128

Атина забрани шествие в защита на семейството

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 128

Порочен кръг

автор:Валентин Георгиев

visibility 395

/ брой: 128

Неудобни въпроси

автор:Симеон Николов

visibility 445

/ брой: 128

За сянката и дунапрена

visibility 346

/ брой: 128

Какво се обърка с аптеките?

visibility 386

/ брой: 128

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ