15 Юли 2024понеделник23:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Димитър Ганев:

Новите министри ще бъдат избрани с гласовете на ДПС

/ брой: 5

автор:Дума

visibility 443

ДПС заяви, че при ротацията няма да има политически лица в кабинета, но одобрението на новите министри ще става и с техните гласове, коментира вчера политологът Димитър Ганев. Не че сглобката нямат мнозинство и без ДПС, но предстои попълване на квоти в регулаторите и във ВСС, а без хората на Доган това няма как да стане, смята той.
Според Ганев при ротацията има вероятност освен премиерите ще се сменят и вероятно няколко министри. Според него е важно да стане ясно дали ще има коалиционно споразумение между партньорите и дали сред новите лица в състава на Министерския съвет ще има политически фигури.
"Възможно е половината състав на кабинета да е с изцяло нов състав. Смяната на министри е и задължително условие не за друго, а защото кабинетът на Николай Денков се ползва с доста ниски оценки за работата си.
Ганев уточни, че ако мнозинството вижда общ политически интерес да остане по-дълго време, те ще останат заедно. Ако на някого от партньорите му се стори, че вариант предсрочни избори е по-изгоден за тях, може да се стигне до нови избори. Към настоящия етап обаче не се вижда такава възможност.  
С промените в Конституцията парламентът концентрира все повече власт, коментира в тв ефир доц. Наталия Киселова - преподавател по конституционно право. Според нея парламентаризмът се връща когато е налице постоянна комуникация между правителството и Народното събрание.
По думите на Киселова когато правителството не иска да поеме отговорност по определени въпроси, то ги прехвърля на парламента.
"Не трябва да привикваш министрите по предварително зададени въпроси, които са селектирани от служителите в НС. За това е толкова важно кой ще бъде негов председател, защото той казва "да" - този въпрос отива, "не" - този не отговаря на изискванията на правилника", коментира доц. Киселова.

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 909

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 818

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ