14 Август 2024сряда02:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Брашното поскъпва с по 40 лв. на седмица

/ брой: 36

автор:Дана Русева

visibility 1327

Цената на брашното ще продължава да расте, коeто ще рефлектира върху цената на хляба - прогнозира председателят на Регионалния съюз на хлебарите и сладкарите - Добрич, Тошко Няголов. От 2 месеца цената на брашно тип 500 - за хляб, непрекъснато расте, а само за последната седмица е скочила с 40 лв., отбеляза Няголов. Спрямо м.г. при началото на жътвата то е поскъпнало с 82 процента и сега е 860-880 лв. за тон. Тази седмица той е купил брашно от мелница на такава цена, като очаква следващата седмица то да е с нова. Специализираните брашна се търгуват за над 1000 лв. за тон.
Няма лошо да се въведе стандарт за хляба, заяви Няголов, но направи уточнението, че хляб, направен по такъв стандарт, ще струва доста повече. Предлаганите в големите търговски вериги хляб по 49 ст. са чист пример за сива икономика, заяви още Т. Няголов. Един кг брашно струва в момента 88 ст., в един хляб влиза 520 г брашно, това означава, че 47 ст. струва само то. "Трябва да си фокусник, за да направиш хляб за 49 ст.", коментира Няголов. Според него няма картелно споразумение между големите вериги магазини, но, по думите му, те изнудват производителите да свалят цените, което не е за сметка на търговците и потребителите, а на производителите.
С около 40 процента е намаляло потреблението на хляб и тенденцията е нагоре, а при закуските ситуацията е катастрофална - каза още Т. Няголов.

 

Нова партия се включва в стартиращото ляво обединение

автор:Дума

visibility 18

Жените са с по-ниски обезщетения за безработица

автор:Аида Паникян

visibility 504

/ брой: 153

Всяка трета медицинска сестра е в пенсионна възраст

автор:Дума

visibility 563

/ брой: 153

Мощен взрив стресна Бургас

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 153

2300 лева средна работна заплата у нас

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 153

Готвят лицензиране на гориво от "Уестингхаус" за VІ блок

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 153

"Активни потребители":

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 153

Нов пожар в РСМ до нашата граница

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 153

ЕС критикува Скопие за диалога със София

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 153

Новият лидер на "Хамас" иска преговори с Израел

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 153

Накратко

автор:Дума

visibility 1351

/ брой: 153

От панталона до заплатата

автор:Аида Паникян

visibility 709

/ брой: 153

Примитивна пропаганда

visibility 765

/ брой: 153

Деформирани представи

visibility 727

/ брой: 153

Благодарим ви, че ни отсрамихте!

автор:Нешка Робева

visibility 509

/ брой: 153

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ