17 Ноември 2024неделя10:14 ч.

Руло от глиган

/ брой: 231

visibility 1944

Рецепта на леля Ваня Токаджиева

Продукти за 4 порции: 800 г обезкостено месо от глиган, 2 кг кисело зеле, 6 супени лъжици олио, 3 скилидки чесън, червен пипер, джоджен, сол.
Изкиснатото във вода и оцет месо се измива, нарязва се по дължина на тънки листове и се накисва в загрятата до кипване марината (приготвена от олио, костен бульон, 1 глава кромид лук, 1 чаша червено вино, дафинов лист и 6 зърна чер пипер).
След като престои 10 часа, месото се изважда от маринатата и се разстила върху маса. Зелето се почиства от твърдите части и зелевите листа се разстилат върху месото. Поръсват се с червен пипер, стрит джоджен и счукан чесън. Завиват се рула и се завързват с конец. Изпържват се в сгорещено олио.
Част от маринатата се прецежда, загрява се и с нея се заливат рулата. Задушават се във фурна продължително време. Ястието се сервира залято в собствения сос. Преди да се постави във фурната, месото се покрива с фолио или съдът се похлупва с капак.


 

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 1372

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 1354

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 1398

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 1445

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 1339

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 1266

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 1432

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 1396

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 1392

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 1326

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ