11 Септември 2024сряда05:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съвети

Кога, къде и как кълве рибата?

/ брой: 219

автор:Дума

visibility 7554

Известният руски познавач на лова и риболова Леонид Сабанеев, още през 19 век е установил някои закономерности в поведението на рибите. Те са актуални и днес:
Рибата кълве с по-голям апетит и по-стръвно в ранна пролет и късна есен.
Кълването на рибата през лятото е най-активно на разсъмване, най-слабо по средата на деня и средно - вечерта.
През ранна пролет и късна есен рибата кълве през целия ден.
Мрачните и облачните дни през лятото се приравняват към пролетните и есенните.
Кълването винаги се усилва преди и след хвърлянето на хайвера.
Прииждането или намаляването на водата намалява кълването.
Лекият вятър и малкото захлаждане увеличават кълването, а тихото време и горещината го намаляват.
Бистротата и прозрачността на водата в повечето случаи се отразяват благоприятно на кълването, а мътната вода пречи.
Колкото повече органически примеси, подходящи за храна се съдържат във водата, толкова е по-слабо кълването и обратно.
Концентрирането на намиращи се във водата организми и органически вещества в неголямо пространство, усилват кълването в това пространство.
Колкото повече се отличава някакво пространство на даден водоем от останалото, толкова по-голяма е вероятността там рибата да кълве по-добре. Например: при тесни реки - по широките места; в широки реки - по тесните места; в дълбоки води - по плитчините; в плитките води - във вировете; в стоящата вода - при протоците; в течащата вода - в тихите заливи.


Такива са резултатите, когато се спазват съветите на Сабанеев

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 406

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1453

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 785

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 588

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 551

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ