17 Ноември 2024неделя18:37 ч.

Горска трапеза

/ брой: 136

visibility 1524



Рецепти на леля Ваня Токаджиева

Риба с гъби
В 50 г прясно масло и малко вода се задушават 50 г ситно нарязан лук и 200 г нарязани на ивички гъби. Към тях се прибавят 200 мл сухо бяло вино, 600 г нарязана на парчета риба, сол на вкус и 10-12 зърна смлян чер пипер. Вари се в похлупен съд на умерен огън. След 20 минути се прибавя размито в малко хладка вода 15 г брашно. Разбърква се и варенето продължава още 5 минути. Готовото ястие се поръсва с половин връзка ситно нарязан магданоз.

Жабешки бутчета
Почистени 20 броя жабешки бутчета се натриват с 40 мл сок от лимон. След 1 час се посоляват, овалят се в 40 г брашно и се пържат от двете страни по 2-3 минути в 100 мл сгорещена растителна мазнина. Поставят се в чиния, поръсват се със ситно нарязан магданоз и лимонов сок и се заливат с мазнината, в която са пържени. 
 

В София се произвеждат 41% от БВП на страната

автор:Дума

visibility 1734

/ брой: 219

Потреблението на домакинствата ускори растежа

автор:Дума

visibility 1753

/ брой: 219

Експерт предлага по-нисък ДДС за рибата

автор:Дума

visibility 1796

/ брой: 219

Тръмп разговаря два часа с Байдън

автор:Дума

visibility 1855

/ брой: 219

Втора инстанция осъди експрезидент на Аржентина

автор:Дума

visibility 1706

/ брой: 219

Протест в Брюксел срещу крайнодесните

автор:Дума

visibility 1910

/ брой: 219

Пет години затвор грозят Марин Льо Пен

автор:Дума

visibility 1626

/ брой: 219

Медийният тероризъм

автор:Александър Симов

visibility 1849

/ брой: 219

Хронично бездействие

visibility 1805

/ брой: 219

"Символичната война" на съюзническите бомби

visibility 1790

/ брой: 219

Кой кой е в проектокабинета на Доналд Тръмп

автор:Дума

visibility 1690

/ брой: 219

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ