11 Септември 2024сряда05:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дъждовете забавиха жътвата в Пазарджишко

/ брой: 145

автор:Дума

visibility 1893

Масовата жътва в Пазарджишко още не е започнала, съобщи Бранимир Маринов, експерт в Областна дирекция "Земеделие" в Пазарджик, цитиран от "Фокус". Причината за забавянето е, че през последната седмица има превалявания всеки ден. Навсякъде в областта е мокро и не може да се жъне. Според експерта ще трябва да се изчака да изсъхне и евентуално в края на следващата седмица ще започне масовата жътва в региона.
Прегледите на техниката и комбайните, които ще участват в жътвата в Пазарджишко, ще приключат днес, каза Иван Газепов, началник на Контролно-техническата инспекция в Пазарджик. Според това, което видяхме до момента, техниката е готова. В региона има около 150 комбайна, от които активно в жътвата ще се включат 130, каза още Газепов. Той уточни, че машините ще ожънат около 100 хиляди декара площи.
В следващите дни ще започне жътвата на ечемика, а засетите с пшеница площи ще бъдат ожънати малко по-късно. Проверките се правят съвместно с пожарната, чиито служители следят за подсигуряването на техниката по отношение на пожарната безопасност. Ние следим за техническата подготовка, която до момента върви без проблеми, допълни началникът на инспекцията.
Общо около 140 хиляди декара в Пазарджишко са засети с пшеница и ечемик. От тези площи 115 хиляди декара е есенната пшеница, около 22 хиляди декара е есенният ечемик и около 4 хиляди декара пролетният ечемик.

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 406

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 381

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 350

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 391

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 414

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1453

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 785

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 588

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 551

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ