15 Ноември 2024петък06:25 ч.

Швейцария спира опасно сръбско царевично брашно

/ брой: 125

автор:Дума

visibility 6684

Швейцария изтегля от пазара жълто и бяло царевично брашно с произход от Сърбия заради високото количество от микотоксина фумонизим, съобщи Европейската система за бързо предупреждение и информация за храните.
Разрешеното количество от този микотоксин е 1000 микрограма на килограм (µg/kg). В проба от брашно, взета на 12 март т.г., е установено наличие на микотоксина фумонизим в по-високо от допустимото количество: в бялото брашно е 1388 µg/kg, а в жълтото - 1585 µg/kg, което представлява 38% и 58 на сто повече от разрешените количества. Рискът от употребата на този продукт е оценен като „потенциално сериозен“ и продуктът е изтеглен от магазините.
Най-често микотоксините се срещат върху царевица и царевични продукти, ечемик, пшеница и овес.

Намаляват българските компании сред топ 500 в Източна Европа

автор:Дума

visibility 561

/ брой: 218

Въглищата спасяват електроенергийната система

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 218

С 60% са по-ниски добивите от пчелен мед тази година

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 218

Строителството изпреварва IТ сектора по заплати

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 218

Северна Корея вече участва във войната

автор:Дума

visibility 576

/ брой: 218

Съединените щати откриват ракетна база в Полша

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 218

В Прищина заговориха за "Велико Косово"

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 218

Накратко

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 218

Ама, вярно ли е?

автор:Аида Паникян

visibility 612

/ брой: 218

Прероденият геополитически гълъб

автор:Александър Симов

visibility 615

/ брой: 218

Непростима безпаметност

visibility 516

/ брой: 218

По следите на една забравена, но величава битка

visibility 627

/ брой: 218

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ