10 Септември 2024вторник16:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руло от глиган

/ брой: 231

visibility 1768

Рецепта на леля Ваня Токаджиева

Продукти за 4 порции: 800 г обезкостено месо от глиган, 2 кг кисело зеле, 6 супени лъжици олио, 3 скилидки чесън, червен пипер, джоджен, сол.
Изкиснатото във вода и оцет месо се измива, нарязва се по дължина на тънки листове и се накисва в загрятата до кипване марината (приготвена от олио, костен бульон, 1 глава кромид лук, 1 чаша червено вино, дафинов лист и 6 зърна чер пипер).
След като престои 10 часа, месото се изважда от маринатата и се разстила върху маса. Зелето се почиства от твърдите части и зелевите листа се разстилат върху месото. Поръсват се с червен пипер, стрит джоджен и счукан чесън. Завиват се рула и се завързват с конец. Изпържват се в сгорещено олио.
Част от маринатата се прецежда, загрява се и с нея се заливат рулата. Задушават се във фурна продължително време. Ястието се сервира залято в собствения сос. Преди да се постави във фурната, месото се покрива с фолио или съдът се похлупва с капак.


 

ВКС потвърди: Атанас Зафиров представлява БСП

автор:Дума

visibility 304

Ще се явим на изборите с „БСП-Обединена левица"

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 172

ВСС откри процедурата за избор на нов главен прокурор

автор:Дума

visibility 289

/ брой: 172

Езерото в Шумен изчезва заради липсата на дъжд

автор:Дума

visibility 286

/ брой: 172

Цената на жп линията с България е нереално висока

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 172

Лозари прибират червените сортове грозде със седмици по-рано

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 172

Българите остават с най-ниската минимална заплата в ЕС

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 172

В Румъния учениците ще оценяват учителите

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 172

ЕС не признава вота в Крим и Севастопол

автор:Дума

visibility 281

/ брой: 172

СИРИЗА свали доверие от партийния си лидер

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 172

Льо Пен призова за референдум за имиграцията

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 172

Феноменално

автор:Ина Михайлова

visibility 1141

/ брой: 172

Порочен кръг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 493

/ брой: 172

Църковно лицемерие

автор:Таня Глухчева

visibility 431

/ брой: 172

Много пари...за нищо

автор:Юлия Кулинска

visibility 396

/ брой: 172

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ