05 Август 2024понеделник21:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спортен риболовец

Подхранка за стояща вода

/ брой: 198

автор:Дума

visibility 1036

Отличителна черта при риболов в стояща вода или езеро е пълната липса на течение. За да приготвите подхранка, която да съответства на условията за риболов, трябва преди всичко да проучите дълбочината и да знаете какви риби обитават във водоема и кои от тях искате да ловите.
Класическа подхранка за стояща вода е прието да се смята онази, която е предназначена за бабушка и дребна платика за дълбочина от 1,5 м до 2 м. Тя трябва да има неутрален цвят и да е относително ситно зърнеста. Подхранката не бива да е лепкава, тъй като нейната задача е да започне да работи от момента, в който докосне дъното, особено ако то е тинесто. Стъпвайки на тази база, вие можете да направите всевъзможни комбинации с вашата подхранка. По този начин, ако вие искате да ловите едра риба, можете да добавите от 20 до 50% едрозърнеста подхранка. И обратно, ако ще ловите средни по размер риби или пък ще ги търсите над дъното, без колебание добавете в базовата подхранка влажна жълта глина, която ще направи храната по-рехава и ще я накара да образува облак.
За да бъде вашият излет успешен, е добре да имате поне два вида подхранка. Така правят повечето състезатели по време на турнири. Приготвянето на подхранката до голяма степен зависи от характеристиката на водоема. Овлажняването на подхранката задължително се прави на два етапа, тъй като частиците имат абсорбиращи свойства.
Най-добре е първоначално да преовлажните подхранката и да изчакате около 20 минути. След това добавяйте по малко вода, докато получите желаната консистенция.
Ако искате да добавите в своята подхранка пръст, не забравяйте, че тя също попива вода. Следва да намокрите малко повече своята подхранка, тъй като след добавянето на пръстта и дори след пресяването й трудно ще получите еднородна смес. Пресяването на подхранката за стояща вода и езеро е задължителна част. То трябва да се прави със средно сито, за да се получи напълно еднородна смес и да се отделят бучките преовлажнена храна.
Внимание! Тиня.
Един от основните проблеми, с които се сблъскваме при риболов в езеро, е покритото с тиня дъно. За да не потъват топките подхранка в тинята, най-добре е те да бъдат направени така, че да се разпадат при докосване на дъното. За тази цел се ползват по-леки подхранки, които не са много овлажнени. Трябва да се внимава, тъй като по-сухите смеси могат да образуват облак над дъното и да разпилеят вашата риба по вертикала, което ще затрудни  и забави риболова.
Приготвянето на подхранката трябва да стане на няколко етапа:
1. Изсипете съдържанието на няколко пакета суха подхранка в голяма кофа и ги разбъркайте добре на сухо.
2. Добавете вода и енергично разбърквайте сместа, като я оставите да престои поне 15 минути.
3. Доовлажнете подхранката и добавете предварително пресятата пръст, след това добре я разбъркайте.
4. Пресейте храната през сито и добавете от стръвта, на която ще ловите.
Използвайте най-малко три съда. Кофите и баките не са ненужен лукс, а необходимост за качественото приготвяне на захранката. За приготвянето на захранката ползвайте най-големия съд, който ще ви позволи добре да разбъркате вашата подхранка. В 25-литрова кофа можете да пресеете вашата подхранка. От третата кофа ползвайте водата за овлажняване на подхранката след миене на ръцете. Ако имате допълнителна подхранка, е добре да бъде в отделна кофа.
   
Из "Тайните на шампионите" от Жан Деске
 

Започват засилени проверки за скорост по пътищата

автор:Дума

visibility 180

Полиция и доброволци издирват 73-годишна жена от Иваново

автор:Дума

visibility 171

ИТН връща мандата днес

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 147

Водата измести палмовото масло в сиренето

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 147

Хранителната индустрия се обяви срещу засиления данъчен контрол

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 147

Плащаме с левове до 1 август догодина

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 147

Бюджетът на червено с 1 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 147

Ескалират безредиците във Великобритания

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 147

Виетнамският президент стана и генерален секретар

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 147

Крайнолеви саботирали жп мрежи в Германия

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 147

Криза отвън

автор:Александър Симов

visibility 418

/ брой: 147

Време е да се спрат

автор:Зорница Илиева

visibility 391

/ брой: 147

След белия мъж идва жената

visibility 361

/ брой: 147

Защитата при бедствия е колективна задача

visibility 362

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ