10 Юли 2024сряда17:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кулинар

/ брой: 107

автор:Дума

visibility 1458



Печен фазан с плънка

1 фазан, 150 г черен дроб от пиле, 1 хлебче, 300 г кайма, 1 яйце, 1 с.л. стафиди, сол и бял пипер, 1 с.л. сладък червен пипер, на върха на ножа джинджифил, 2 с.л.олио.
Измиваме фазана, след което го подсушаваме. Фино накълцваме черния дроб и го смесваме с хляб, с каймата, с яйцето и с измитите стафиди. Подправяме на вкус със сол, черен пипер, червен пипер и с джинджифила. Омесваме добре. С тази смес пълним фазана. Зашиваме го с готварски конец и закрепваме на шиш. В предварително затопления грил печем около 1 час. По време на последните 15 минути на печенето намазваме фазана със смес от олио и червен пипер.
 Поднасяме с пресен бял хляб и със салата.

Фазан по швейцарски

 1 фазан, чер пипер, сол, сладък червен пипер, 50 г маргарин, 1 глава кромид лук, 1 морков, половин глава целина, половин стрък праз лук, 100 г пресни печурки, 2 с.л. бяло вино, 2 с.л. сметана и 1 ч. лъжичка брашно.
 Готовият за кухненска обработка фазан разделяме на 4 парчета и подправяме с черен пипер, сол и червен пипер. Пържим го в половината от маргарина. След 20 минути добавяме нарязаните на кубчета зеленчуци, печурките, накълцани на ситно, и бялото  вино, и задушаваме в този сос зеленчуците до омекване. Изваждаме парчетата фазан, досипваме сметаната и разбъркваме останалия маргарин, омесен в брашното, като го правим на гъста каша.
Готовият сос от зеленчуци изсипваме върху порциите пиле и сервираме. Поднасяме към така приготвеното пиле бял хляб и картофи.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 734

/ брой: 129

Денонсиране на договора с България

автор:Дума

visibility 719

/ брой: 129

Европа е притеснена от визитите на Орбан

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 129

ЕС замразява процеса по присъединяване на Грузия

автор:Дума

visibility 688

/ брой: 129

НАТО отбелязва 75 години от създаването си

автор:Дума

visibility 646

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 645

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 648

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 562

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ