Горска трапеза
/ брой: 162
Задушени яребици
Изчистени, измити, отцедени и подсушени 3 бр. яребици се шпековат със сланина. Отвътре се поръсват със сол и смлян черен пипер, а отвън се обвиват с тънки филийки сланина и лозови листа. Завързват се с конец и се задушават в мазнина и малко вода в похлупен съд на умерен огън. Задушаването продължава след прибавянето на вода до омекването на месото. Готовите яребици се разпределят в чинии, а сосът се смесва с разбито 200 г кисело мляко.
Заек по тоскански
Почистено 800 г заешко месо се нарязва на 4 порции и се изпържва от двете страни в 30 мл олио и 30 г прясно масло заедно с 50 г лук. Месото и лукът се изваждат и в същата мазнина се пържат 20 г брашно, 10 зърна смлян черен пипер и 50 г нарязани моркови. Прибавят се порциите заешко месо и почистени и нарязани 50 г гъби. Заливат се с вряща вода и ястието се вари 20 минути на слаб огън. Месото и гъбите се изваждат и се разпределят в 4 чинии. Към соса се прибавят 2 разбити жълтъка при непрекъснато бъркане. С готовия сос се заливат порциите.