11 Юли 2024четвъртък01:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Горска трапеза

/ брой: 162

visibility 1238


Задушени яребици

Изчистени, измити, отцедени и подсушени 3 бр. яребици се шпековат със сланина. Отвътре се поръсват със сол и смлян черен пипер, а отвън се обвиват с тънки филийки сланина и лозови листа. Завързват се с конец и се задушават в мазнина и малко вода в похлупен съд на умерен огън. Задушаването продължава след прибавянето на вода до омекването на месото. Готовите яребици се разпределят в чинии, а сосът се смесва с разбито 200 г кисело мляко.


Заек по тоскански

Почистено 800 г заешко месо се нарязва на 4 порции и се изпържва от двете страни в 30 мл олио и 30 г прясно масло заедно с 50 г лук. Месото и лукът се изваждат и в същата мазнина се пържат 20 г брашно, 10 зърна смлян черен пипер и 50 г нарязани моркови. Прибавят се порциите заешко месо и почистени и нарязани 50 г гъби. Заливат се с вряща вода и ястието се вари 20 минути на слаб огън. Месото и гъбите се изваждат и се разпределят в 4 чинии. Към соса се прибавят 2 разбити жълтъка при непрекъснато бъркане. С готовия сос се заливат порциите.

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 775

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 769

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 680

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ