04 Август 2024неделя01:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ароматизирана с вино сол предизвиква сетивата

/ брой: 277

автор:Силвия Шопова

visibility 1672

Сол, ароматизирана с вино, изкушава ценителите на добрата кухня в столичен ресторант. Екзотичната на вид подправка с цвят на презряло грозде събужда любопитството на гурме ценителите. А носталгията по отминалото лято е послужила за вдъхновение на новото меню и винената листа на изискания "Shades of Red" на Гранд хотел София. Младият сомелиер Слави Райчев уточни, че е посветил 3 месеца за изготвянето й. Той подчерта, че акцентира на българските вина, селектирани предимно от малки бутикови производители, като съотношението им към вносните е 70 към 30 на сто.
За ценителите на кулинарията е подбрана специална селекция говеждо месо от цял свят - американско от породата "Блек Ангъс", австралийско Уагаю - Кобе стил, и аржентинско бонфиле или рибай стек. Те се предлагат на малко места в София, подчерта главният готвач Жоро Иванов. Той представи 3 ястия с дивеч - печено филе от фазан с пълнеж от шам фъстък, медальони  от сърна със сос от боровинки и пъдпъдъци с пълнеж от кестени и манатарки. В менюто с подчертано средиземноморски привкус акцент е предлагането на цели риби. Обърнато е внимание и на вегетарианските ястия, които могат да бъдат приготвени индивидуално според желанието на гостите на ресторанта и избора им на съставки.
Сетивата ще бъдат предизвикани и с шоколадов или лимонов тарт, чийзкейк и шоколадов мус за десерт. А традиционната отлежала сливова ракия може да бъде нетрадиционен финал на среща в уютна атмосфера със стари приятели.
 

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 1474

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 1455

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 1385

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 1497

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 1591

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 1621

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 1624

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 1837

/ брой: 146

Бузлуджа запали светлина в най-тъмните дни на България

visibility 1629

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 1680

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 1623

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ