09 Септември 2024понеделник11:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Алберт Попов остана 26-и в Шамони

/ брой: 23

автор:Дума

visibility 498

Алберт Попов завърши на 26-о място в слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския курорт Шамони. Най-добрият ни скиор бе 12-и след първия манш, но във втория направи грешки, а и променящите се с всяка минута условия на пистата също повлияха на представянето му.
Покачващите се температури и омекващата писта направиха възможна победата на Даниел Юл. Швейцарецът бе 30-и след първия манш, но това му даде възможност да стартира първи във втория и той стигна до победата с общо време от двата манша 1:36,24 мин. То бе с 0,98 сек. по-добро от това на Попов. Втори завърши друг швейцарец - Лоик Меяр, който остана само на 0,16 сек. Той бе един от малцината скиори във финалната група, успял да направи добро каране във втория манш. Само на 2 стотни след него място на подиума намери и Клеман Ноел (Фр). Олимпийският шампион в дисциплината от Пекин 2022 бе лидер след първия манш с преднина пред Юл от 1,96 сек., но и той не успя да се справи с изровената писта и бе бесен, след като пресече финала. Мануел Фелер (Ав) завърши четвърти, а Доминик Рашнер (Ав) раздели петото място с Хенрик Кристоферсен (Нор).
В класирането за Световната купа начело е Марко Одермат (Швейц) с 1406 т. Следват го Сиприен Саразен (Фр) с 684 т. и Мани Фелер (Ав) с 609. Победителят в Шамони Юл е 15-и с 285 т. В подреждането за Малкия кристален глобус в слалома води Фелер с 490 т., пред Линус Щрасер (Гер) - 326, Юл - 285. С 93 т. Алберт Попов е 19-и на слалом и 56-и за Големия глобус.
Следващите стартове от Световната купа са в Банско. Там в събота е гигантският слалом, а в неделя - слаломът.

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 3039

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 3003

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 4194

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 2857

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 3919

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 3473

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 3307

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 3234

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 13605

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 13022

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 10836

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 6406

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ