04 Август 2024неделя22:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 248

автор:Дума

visibility 728

Задържаха български кораб с кокаин в Ирландия
Ирландските митничари задържаха най-малко 300 килограма кокаин (пазарна цена около 35 млн. евро), открити при претърсване на българския кораб "Верила", акостирал в пристанището Лимерик. Екипажът ще бъде разпитан. 20 000-тонният кораб официално е превозвал зърно, плавал е под малтийски флаг и е започнал курс от Канада.

ЕК обяви вълка за не чак толкова застрашен
Еврокомисията възнамерява да промени международния статут на вълците от "строго защитени" на "защитени" въз основа на "нови данни за увеличени популации и въздействия". В момента отстрелът им се допуска единствено при опасност за хора и добитък, но ако статутът им се промени, ловът на вълци ще бъде разрешен при определени условия.  

Кипър вдига минималната заплата от 1 януари
Кипър увеличава минималната работна заплата на 1000 евро бруто от 1 януари, обяви кипърският министър на труда Янис Панайоту. Според него от новото изменение ще се възползват приблизително 25 хиляди работници.

Фицо: Вето за Украйна в НАТО
Словашкият премиер Роберт Фицо потвърди, че страната му ще наложи вето за евентуално присъединяване на Украйна към НАТО. По време на телевизионно интервю той предупреди, че подобна идея е "пряк път към Трета световна война".

Фатален инцидент в китайска въглищна мина
Най-малко 12 души са загинали, а 13 - ранени, при взрив на газ във въглищна мина край град Джиши в североизточната китайска провинция Хейлундзян. Разследването на причините за инцидента продължава. Първоначалната версия е неспазване на правилата за безопасност.

Пхенян е готов за "ядрена атака"
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун заяви, че Пхенян няма да се поколебае да извърши "ядрена атака", ако врагът го провокира с ядрени оръжия. Според местните медии Ким е направил това изказване на среща с военнослужещи от ракетните войски на КНДР във връзка със състоялото се преди няколко дни учение за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета.

Българският еврокомисар може да поеме енергетиката

автор:Дума

visibility 1873

/ брой: 146

За 6 месеца банките са прибрали близо 1 млрд. лв. такси

автор:Дума

visibility 1827

/ брой: 146

"Булгаргаз" отчита 100 млн. лв. загуба

автор:Дума

visibility 1707

/ брой: 146

Над 400 000 българи търгуват с криптовалути

автор:Дума

visibility 1809

/ брой: 146

Иран се закани да отмъсти на Израел

автор:Дума

visibility 2045

/ брой: 146

В Англия се надигнаха срещу имигрантите

автор:Дума

visibility 1991

/ брой: 146

Мадуро поиска одит на президентските избори

автор:Дума

visibility 2016

/ брой: 146

Честито, другарю Йорданов!

автор:Нора Стоичкова

visibility 2274

/ брой: 146

Бузлуджа запали светлина в най-тъмните дни на България

visibility 2097

/ брой: 146

Главчев допусна гаф

visibility 2051

/ брой: 146

Датата - 02.08.2024 г.

автор:Дума

visibility 2045

/ брой: 146

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ