18 Октомври 2024петък22:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов: Нужна е данъчна справедливост на България!

Няма да вдигаме данъци под никаква форма

автор:Дума

visibility 503

„Ние няма да вдигаме данъци под никаква форма. Но сме категорични, че е необходима радикална реформа в този сектор. Смятаме, че е необходима данъчна справедливост за хората. Затова предлагаме въвеждане на необлагаем минимум в размер на прага на бедност“. Това заявява водачът на БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА във Варна и Шумен Борислав Гуцанов във Фейсбук.

Гуцанов обясни, че левицата ще предложи данъчна система, която да доведе до по-голяма справедливост в обществото. По повод данъчното облагане на банките той обяснява, че за 2023 година банките са спечелили само от такси близо милиард и половина лева, а сумарно с всички останали печалби – още няколко милиарда. Според него, тъй като банките в по-голямата си част са чужди, всички тези пари отиват във фирмите майки, извън България. „Тоест с нашите пари се развиват чужди икономики, като те са платили само 10 процента данък тук в България. Това справедливо ли е?“, пита социалистът

Гуцанов подчертава, че затова лявото обединение предлага облагането да бъде диференцирано и ако изнасят печалбата си зад граница, да плащат много по-висок данък, а ако тя остане в България и се реинвестира тук - да бъде с по-ниска ставка. Той коментира, че същите процедури като за банките ще бъдат предложени и за големите търговски вериги и компании, които изнасят печалбите си извън пределите на България. Според него се нуждаем от инвестиции тук, в нашата икономика и за българските граждани.

Като друго предложение на коалицията той посочва облагането на свръхпечалбите. „Нещо, което отдавна се прави в други държави, а в България все нещо не достига това да се случи. Защо ли?“, пита Гуцанов. 

Не на последно място, като друго предложение на левицата социалистът наблегна част от събраните данъци да се преразпределят към общините, като първа стъпка към финансова децентрализация.

Той подчертава нуждата и от нова система за събиране и контрол на данъците чрез единен сървър, за да се ограничи рязко сивият сектор и увеличаване на дела на капиталовите разходи в БВП. 

„Всичко това е възможно с БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА. НА 27.10 гласувайте с номер 28 в бюлетината. Време е за решения“, завършва Гуцанов.

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1257

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 701

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 653

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 575

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ