08 Октомври 2024вторник23:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Наталия Илиева: Политиците да си вършат работата чисто и почтено!

Кандидатът за народен представител от БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА съчетава в себе си адвокат и добър художник

автор:Дума

visibility 714

"Рисуването е много трайно хоби, подходящо за хора с трудни професии, каквато е моята. Аз 19 години съм работила като адвокат. От 2019 съм в Националното бюро за правна помощ. Тази страст към рисуването дойде от един труден житейски период по повод боледуването на моята майка, с която трябваше известно време да живеем сами. На едно място, за което казвам, че това е моето място под слънцето - българското китно село Енина, където имаме къща, която е по-стара от Америка. " Това каза за себе си кандидатът за депутат от БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА  Наталия Илиева в рубриката "Кандидати за депутати без вратовръзка" на БТВ. 

Художникът Иван Тафров казва за Наталия, че тя е изключително трудолюбива, изключително последователна и че нейните рисунки са много добри постижения за човек, който не е професионалист. Има хора, които се отказват и хора, които остават до края. Тя е от тези, които ще останат до края, сигурен е художникът. 

Тя показа някои от много трудните си картини. Като дъбова клонка от река Осъм, която е рисувала повече от една година. Наталия Илиева се спря и на юридическата си дейност: 

"Работата ми като адвокат ме свързва с други каузи, например домашното насилие. По него работя активно повече от три години. По мое предложение, с предходен министър на правосъдието и с министър на вътрешните работи успях да подпишем един меморандум   съвместно с адвокатските съвети. Тези пострадали лица получават правни консултации в мига, в който са установени от ограните на МВР." 

Нейното работно място е офисът на Националното бюро за правна помощ, което е от 2019 година до този момент. Илиева се спира и на работата си след промените в Закона за убежището и бежанците през 2020, според които адвокати могат да са представители на малолетни и непълнолетни деца от Сирия, Афганистан и други страни. Те се грижат активно за техните интереси и им помагат да се справят с живота по време на престоя им в България. 

"Много ми се иска народните представители, политиците в България така да си вършат работата, толкова чисто и почтено да работят, че по обувките им да не полепва прах", сподели накрая своята мечта Наталия Илиева.

"Топлофикация София" е единствената губеща топлофикация в света

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 191

Властта спешно отпусна пари за земеделци и животновъди

автор:Дума

visibility 803

/ брой: 191

У нас можело да се съхранява отработеното ядрено гориво до 2032 г.

автор:Дума

visibility 694

/ брой: 191

Българите най-често изолират дома си, за да пестят ток

автор:Дума

visibility 755

/ брой: 191

Салвини обвини ЕК в "екотероризъм"

автор:Дума

visibility 724

/ брой: 191

Социалистите в Гърция избират нов лидер

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 191

"Хизбула": Няма място за Израел в региона

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 191

Накратко

автор:Дума

visibility 1009

/ брой: 191

Кървава годишнина

автор:Юри Михалков

visibility 726

/ брой: 191

Контрол

автор:Барбара Пейчинова

visibility 898

/ брой: 191

50 нюанса тъпо

visibility 718

/ брой: 191

Млада вълна срещу обичайните заподозрени в 23 МИР

автор:Дума

visibility 797

/ брой: 191

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ