09 Юли 2024вторник01:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

САЩ са против удари по руска територия с техни ракети

Макрон и Борел са съгласни да се атакуват военни цели в Русия

/ брой: 100

автор:Дума

visibility 304

"Наясно сме с интереса на президента Зеленски. Няма промяна в политиката ни към този момент. Не окуражаваме и не позволяваме използването на доставени от Съединените щати оръжия за удари на руска територия", каза говорител на Белия дом, цитиран от Франс прес. Думите му бяха потвърдени и от говорителя на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.
Изявленията на американската страна идват в отговор на думите на Еманюел Макрон и първия дипломат на ЕС Жозеп Борел, които станаха поредните западни политици, изказали подкрепа за предложението на Украйна да се позволят удари срещу военни цели във вътрешността на Русия. Киев твърди, че няма друг начин да се отбранява от атаки с дронове, ракети и артилерия от руски погранични райони. Според френския президент предаването на Украйна на оръжия с голям обсег, способни да поразяват военни цели на руска територия, не е ескалация на конфликта, предаде УНИАН.
Руският президент Владимир Путин предупреди, че от подобна ескалация могат да пострадат по-малки европейски държави. "Представителите на страните от НАТО, и особено тези в Европа, и особено тези от малките страни, трябва да си дадат сметка с какво си играят", заяви Путин.
Володимир Зеленски съобщи, че е много важно международната общност да не се умори от войната в Украйна.
Белият дом увери, че администрацията на САЩ не се стреми към ескалация на конфликта под каквато и да е форма. Същевременно руските удари срещу украински градове продължават, съобщава се за загинали и ранени.
"Русия се опитва да подкопае международната подкрепа за Киев, особено чрез кампании за дезинформация", заяви Зеленски на пресконференция в Лисабон.
Ръководената от Чехия инициатива за ускоряване на доставките на боеприпаси за Украйна събра 1,6 млрд. евро, като първите доставки трябва да пристигнат до дни. Това заяви чешкият премиер Петр Фиала на пресконференция в Прага.
Германия обеща през април, че ще подкрепи Украйна със 180 000 артилерийски снаряда, като принос към чешкия план, на стойност 576 милиона евро.
"Швеция подкрепя Украйна със своя 16-и пакет помощи, който е най-големият досега, в размер на 13,3 млрд. крони", съобщи вицепремиерът Еба Буш.

Енергетиците станаха заложници на хаоса във властта

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 127

Предлагат по-висок таван на ваучерите за храна

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 127

Започват проверки на екскурзоводите

автор:Дума

visibility 449

/ брой: 127

Започва ремонтът на Дунав мост

автор:Дума

visibility 429

/ брой: 127

Лондон иска рестарт на диалога с ЕС

автор:Дума

visibility 564

/ брой: 127

Французите гласуваха на втори тур

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 127

България и Китай стават все по-близки

автор:Таня Глухчева

visibility 536

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 127

Галактически кабинет

автор:Александър Симов

visibility 500

/ брой: 127

Посланията на Орбан в Москва

visibility 433

/ брой: 127

Нов сюжет за "Параграф" 22 "написа" вотът "2 в 1"

автор:Юлия Кулинска

visibility 449

/ брой: 127

Байдън задълбава кризата на „дълбоката държава“

автор:Юри Михалков

visibility 539

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ