16 Октомври 2024сряда14:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Доц. Наталия Киселова:

Една справедлива и правова България е възможна

Трябва да има преходен кабинет с определени приоритети и с подкрепа на НС, заяви кандидатът за депутат в 23 МИР

/ брой: 197

автор:Дума

visibility 370

„Една справедлива България е възможна и "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" работи това да се случи. Избрах да бъда кандидат за народен представител в 23 МИР от лявата коалиция, защото БСП е партията, която е в основата на съвременната Конституция и имаше най-адекватно поведение в последните години. Лявата алтернатива е най-близо до моите разбирания". Това заяви конституционалистът доц. Наталия Киселова в тв интервю. Тя припомни, че решението на конгреса на левицата е за кабинет без ГЕРБ и ДПС. Доц. Киселова определи това като ключово, преди да започне разговор как трябва да се управлява държавата.
Тя изрази надежда избирателите да гласуват, без да бъдат мотивирани с пари или под натиск. Надявам се да има преобръщане на политиката, защото така не можем да продължим да живеем, категорична е тя.
Доц.Киселова обясни мотивите си да влезе в политиката с цитат от "Тютюн" на Димитър Димов. "Там пише: "Имаше някаква мафия, която управляваше невидимо държавата, имаше някакъв съюз на много богати хора от търговци, индустриалци и банкери, който беше подчинил правителството, полицията, войската, който решаваше и направляваше всичко, който нямаше милост и не се спираше пред никакви средства, за да запази властта и грабителството си", цитира текст от романа тя. Доц. Киселова е категорична, че тези думи описват много добре настоящата ситуация.
„Когато осакатяваш децата през образованието, когато си позволяваш да не отидеш на парламентарен контрол, когато трябва, а си премиер, когато си министър с двойно гражданство, когато си съдия и обясняваш, че правото е това, което си написал в съдебните решения, това дали е нормално?“, попита тя.
„Правовата държава боледува и всеки от нас трябва да направи нещо. Това е моят принос да обърна внимание и да кажа: „Хора, гласувайте!“, призова доц. Киселова.
Тя подкрепя тезата на левицата, че всички парламентарни групи трябва да седнат на една маса след изборите и да кажат какви са проблемите. Според доц. Киселова трябва да има преходно правителство, което да си постави определени задачи, с подкрепа в рамките на парламента, за да се отрекат определени практики и модели.
„Защо ПП-ДБ чакаха да видят кой ще бъде кандидат за главен прокурор и не предложиха да се сезира КС за нелегитимността на ВСС да стори това? Защо предложиха лош законопроект за промени на съдебната власт? Проблемът не е, че кандидатът е един, а Инспекторатът към ВСС да си даде сметка за съдията, който е дал разрешението. Тези въпроси са част от това, че държавата е завладяна", подчерта доц. Киселова.

Партиите, купуващи гласове, да не участват в избори

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Една справедлива и правова България е възможна

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Увеличават се жените на ръководни позиции

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Еврото ни трябва, колкото тумор в мозъка

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Световният дълг е на път да надхвърли 100 трлн. долара

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

БДЖ планира повече връзки между Северна и Южна България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

ЕК с нови правила за мигрантите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Ескалира напрежението между Сеул и Пхенян

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Дипломатическа война между Индия и Канада

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 197

Да се ядосаме!

автор:Юлия Кулинска

visibility 0

/ брой: 197

Знаем проблемите, имаме експертите и решенията

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 197

Аз съм десницата на левицата!

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 197

Опит пореден

автор:Евгени Гаврилов

visibility 0

/ брой: 197

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ