07 Август 2024сряда17:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 182

Венецуела разследва лидерите на опозицията
Прокуратурата във Венецуела започва наказателно преследване срещу опозиционните лидери Мария Корина Мачадо и Едмундо Гонсалес. Те оспорват резултатите от президентските избори. Обвинени са в тероризъм, обяви главният прокурор Тарек Сааб. Вече са арестувани над 1000 души.

Турция увеличава данъците върху стоки от чужбина
Турция увеличава значително данъците върху стоки, купени в чужбина, предават турските медии. Необлагаемият лимит за стоки, купени извън страната, и за тяхната експресна доставка е намален от 150 на 30 евро според указ на президента Реджеп Ердоган. Данъкът върху стоките, купени от турци в страни от ЕС, се увеличава от 18 на 30 на сто.

12 години затвор за пожар в Кипър
До 12 години затвор и 100 000 евро глоба ще се налагат в Кипър за предизвикване на пожари. Правителството затяга санкциите с промени в шест закона. Пожарите през последните години нанесоха огромни щети на острова.
 
Президентът на Бангладеш освободи политическите затворници
Президентът на Бангладеш Мохамед Шахабудин освободи бившия премиер и лидер на опозицията - 78-годишната Халеда Зия, както и арестуваните по време на протестите. Временното правителство ще се ръководи от нобеловия лауреат за мир доктор Мухамад Юнус.

Камала Харис е номинирана за кандидат за президент
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис си осигури официално номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия. Тя посочи своя кандидат за вицепрезидент - 60-годишният Тим Уолц, губернатор на Минесота.

"Последно поколение" в Австрия спира протестите
Австрийските екоактивисти от "Последно поколение" преустановяват протестите, част от които бяха залепване за уличната настилка. Говорителката Марина Хаген-Канафал заяви, че ще има "нови проекти за съпротива", но не се знае какви.

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 242

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 235

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 273

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ