11 Юли 2024четвъртък02:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Акценти

Глобалистите ще преизбират Байдън с български пари и украинска кръв

/ брой: 129

visibility 1017

Симеон Миланов

Премиерът Главчев разкри, че България била готова да даде 80 милиона евро помощ на киевския режим (който да припомним за n-ти път, от години работи за асимилацията на етническите българи в Украйна). Понеже България е супер богата държава, в която със сигурност нямаме спад на индустриалното производство, безумен растеж на инфлацията и всичко ни е наред, ние ще подкрепим обречения режим на г-н Зеленски.
Имаме си детска болница, две атомни електроцентрали, надеждни газови доставки, високи доходи, работещо и НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО здравеопазване, та можем да си позволим да даваме на Зеленски пари, от които половината ще отидат за избиването на наши православни братя (в името на запазването на хегемонията на САЩ), а другата половина за нов дворец на Зеля в Лондон. Например.
И покрай това излезе и друга новина, а именно, че руските шегобийци Вован и Лексус са се престорили отново на Порошенко по телефона, но този път пред Хилари Клинтън. И какво мислите им каза тя? Ами, че Украйна трябва да направи ново безумно настъпление (последното завърши с почти 200 000 жертви), за да може Джо Байдън да бъде преизбран, след като Тръмп го отнесе като валяк на дебата.
Разбирате ли цинизма на англосаксонските глобалисти? С парите на държавици като България и кръвта на нещастния украински народ, те искат... да преизберат Джо Деменцията! И политици като Зеленски, Главчев, Борисов, Пеевски, Кирил Петков и други подобни, са повече от готови да им угодят. А какво мислят обикновените българи и украинци по въпроса, никого не го интересува.
И тук е моментът отново да бъда досаден и да кажа, че все пак украинците нямаха и възможност да кажат какво мислят по въпроса, защото Зеленски отмени изборите, докато не такъв е случаят с нас, българите. Имахме чудесна възможност да пратим партиите на войната на политическото бунище на историята, но ние ги преизбрахме, преди всичко с негласуване, позволявайки на твърдите им партийни ядра да решат всичко вместо нас. От 5.5 - 6 милиона население на България, животът ни се определя от 500 000 твърди гербери (ясно защо "твърди"), 360 000 зависими от ДПС хорица и 300 000 от последните фанатични фенове на ПП-ДБ. Тоест около 1.1 милиона души, които са поставени в една или друга зависимост - било то за работа, дърва за огрев или някоя друга далавера, определят съдбата на 6 милиона. И заради това сега нашите пари от данъци, които НАП дере от народа без никакъв свян, ще отидат не за детска болница, не за кувьози, не за АМ "Хемус" например, а за Зеленски, който няма друг избор освен да продължи войната, защото сключи ли се мир, самите украинци или господарите му ще се погрижат за него...
А дори да предположим, че всичко у нас беше наред, както и че си струва нашите пари и украинската кръв да отиват за благородната и демократична хегемония на САЩ, не мислите ли, че е наливане на вода в пробито дъно? Украйна мобилизира старци и тинейджъри. Никой не знае колко души реално са останали под властта на Зеленски, но вероятно не са повече от 18-19 милиона. От тях половината са жени. От мъжете половината поне са пенсионери. Близо един милион вече са загинали, а Бог знае още колко са осакатени и трайно повредени.
Русия има с новите си територии около 151-152 милиона население. Да не говорим, че стотици хиляди мъже от Сирия, Африка, Ливан, Иран, Беларус, Северна Корея и Латинска Америка, изявяват желание да станат доброволци към руската армия (засега повечето не биват приемани). Руският военно-промишлен комплекс бълва три-четири пъти повече снаряди и оръжия от цяла Европа взета заедно.
Има ли съмнения какъв ще е изходът и на новата украинска офанзива и на войната като цяло? Да се надяваме, че все пак гласът на по-разумни политици като Орбан и Ердоган ще надделее и Западът ще помисли за руските предложения за мир, които честно казано са доста меки. Запазване на Донбас, Крим, Запорожие и Херсон в границите на РФ, украински неутрален и безядрен статут и сваляне на повечето санкции. Нищо, което реално ще застраши съществуването или сигурността на Европа. Но кой е казал, че САЩ се вълнуват от доброто на Стария свят?

Фейсбук

Само 35 души остават в ТЕЦ "Марица Изток 3"

автор:Дума

visibility 814

/ брой: 129

Правителството продаде ДЦК за още 200 млн. лв.

автор:Дума

visibility 775

/ брой: 129

Икономиката в България ще нарасне с 2,3% през 2024 г.

автор:Дума

visibility 871

/ брой: 129

Политика на писмата

автор:Александър Симов

visibility 781

/ брой: 129

За секретната "индикативност"

visibility 769

/ брой: 129

Отвратителна вакханалия

visibility 680

/ брой: 129

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ