07 Август 2024сряда15:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Преглед на болно дете на морето стигна космическите 1494 лв.

Скандалната сума е платена за преглед и изписване на лекарства

/ брой: 149

автор:Дума

visibility 338

Лекар с медицинска практика на Златни пясъци е таксувал летуващи в комплекса родители на болно дете 1494 лв. за медицински преглед. Копие на фактурата и касовата бележка от прегледа се завъртя по социалните мрежи, предизвиквайки масов потрес.
Според счетоводната документация сумата е поискана от д-р Здравко Дамянов. Лекарят има индивидуална практика за първична доболнична помощ в "Златни пясъци". Във фактурата за разплащането са отбелязани три дейности - преглед, установен проблем с ухото, отстранен с лекарства и контролен преглед.
Дамянов е прегледал дете на 9-години - литовче, почиващо в курорта със семейството си. Детето се почуствало зле, с болки в гърлото, и родителите тръгнали да купуват лекарства от аптеката. Оттам обаче ги уведомили, че в единия от хотелите има наличен лекар и може да бъде проведен и преглед. Родителите не подозирали за огромните цени на услугите. Семейството твърди, че на детето е извършен само един преглед и са изписани лекарства. От думите им излиза, че във фактурата са отчетени неизвършени дейности.
Не е ясно дали скандалният ценоразпис, приложен при литовското семейство, се прилага от лекаря постоянно. Справка в Търговския регистър показва, че последният финансов отчет на практиката е от 2021 г., когато е отчетена загуба от 6000 лв. Загуба от 23 000 лв. има и за 2020 г., през 2019 г. Дамянов е бил на печалба от 53 000 лв.

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 242

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 235

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 273

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ