12 Септември 2024четвъртък19:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАП пусна попълнените данъчни декларации

/ брой: 48

автор:Дума

visibility 8221

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица вече са достъпни в портала за е-услуги на НАП, съобщават от приходната агенция.
Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП), могат да се възползват от автоматично въведената информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори (хонорари), от наем и други доходи, облагаеми с данък върху общата годишна данъчна основа, платците на които са юридически лица, доходи за получени субсидии от Държавен фонд "Земеделие", данни за направените лични вноски за осигурителен стаж при пенсиониране. Както и получени суми от наложени платежи от продажби в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца, както и данни за ползваните чрез работодател данъчни облекчения. Информация за получените доходи е отразена в съответните приложения на декларацията, която се намира в рубрика „Подоходни данъци“ в е-портала на приходната агенция.
Преди да потвърдят попълнената декларация, е важно потребителите да я прегледат внимателно, да я допълнят или коригират, ако това е необходимо, след което да я подадат, съветват от НАП. Тази година данъчната кампания за деклариране на доходите на физически лица, получени през 2023 г., приключва на 30 април.
На 1 юли изтича и срокът за подаване на годишните данъчни декларации (по чл. 50 ЗДДФЛ) от физическите лица, извършващи дейност като търговци, регистрираните еднолични търговци и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.
Подалите годишните си декларации по електронен път до 31 март ползват отстъпка до 500 лева от данъка за довнасяне, ако нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и ако са внесли целия размер на данъка за довнасяне в срок до края на март. Тази година 31 март е в неделя, затова и срокът за деклариране и плащане на задълженията с 5% отстъпка е до 1 април.

БСП не се хвана в капана на Борисов

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 174

Общините скочиха срещу такса смет, отлагат реформата с 1 година

автор:Дума

visibility 405

/ брой: 174

Румен Радев ще посети Виетнам до края на годината

автор:Таня Глухчева

visibility 402

/ брой: 174

България е най-бедната страна в ЕС, а с най-скъпата храна

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 174

БАБХ проверява спешно столове и бюфети в училищата

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 174

Търговският дефицит расте с близо една трета към края

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 174

Производството на ток у нас намалява

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 174

Скопие ще преговаря, но като член на ЕС

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 174

Няма нужда от търговска война

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 174

Лондон свива помощите за горива през зимата

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 174

Накратко

автор:Дума

visibility 1127

/ брой: 174

Комедиантът

автор:Александър Симов

visibility 1020

/ брой: 174

Геноцид

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1190

/ брой: 174

Има ли шанс Харис?

автор:Таня Глухчева

visibility 796

/ брой: 174

Съдебната реформа – абсолютно безпредметен израз

visibility 375

/ брой: 174

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ