11 Септември 2024сряда21:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

Левица към бъдещето

/ брой: 173

автор:Александър Симов

visibility 892

Сапунената юридическа драма в БСП приключи. Решението на ВКС безпощадно разнищи всички медийни интриги за безвремие и уставна анархия в социалистическата партия. Беше разрушена и другата любима опорка на медийните папагали - че ситуациите в БСП и ДПС били аналогични. Изобщо не е така. В ДПС имаме истинска война, която ще се води дълго, изтощително, драматично и с камери в Сараите и къде ли още не. В БСП имаше подмяна на реалността. Една малка злобна група се опита да създаде политическа пушилка, за да може едно огромно его да продължи да се чувства незаобиколимо и всевластно. Този филм приключи. За някои много болезнено.
Оркестрацията на този фарс обаче не беше случайна. Нинова и сие до последно се опитаха да саботират обединението на левицата, защото това е ключовата битка за бъдещето. Всички леви партии излязоха от последните избори изнемощели, изподрани, пребити и плюещи кръв. И стана ясно, че ако левицата не се обедини, тя ще остави завинаги страната в плен на тежката олигархия, психодесницата и зомби-свитата на Бойко Борисов. Този кошмар може да бъде прекратен, само ако левите сили се обединят и покажат различно поведение, нова политика и енергия да се разплатят и оставят зад гърба си виновното минало.
Така в много отношения най-трудното тепърва започва. БСП вече е в юридически мир, но сега идва голямата битка за доверието на избирателите. Медиите са хищници, които са жадни за скандали, и няма да се откажат да представят ситуацията в ляво като безкрайна поредица от сблъсъци, конфликти и мелодрами. Точно на това БСП и нейните партньори трябва да се противопоставят.
Нинова вече е част от миналото. И дайте да бъдем честни, то (миналото) само след няколко дни вече няма да е интересно на никого. Който иска, да се занимава до безкрай с него. Но голямата тема на левицата вече трябва да е държавата. Защото там гнойните рани на Сглобката продължават да кървят, а и опитите следващият вот да се разкаже като просто поредна серия в безкраен сериал всъщност са начин българите да бъдат отказани да гласуват.
Обединената левица има най-голям интерес от по-висока активност на изборите. Защото това ще означава, че въпреки разочарованието, въпреки безкрайната апатия у избирателите е останала надежда да различна държава, а тя е свързана основно с левицата.
И заради това аз лично си представям кампанията на БСП по различен начин. Не да си говорим за миналото и за това кой с кого и как е воювал. Хората чакат и искат да чуят кой се бори за техните доходи, кой предлага политика за облекчение и промяна на живота им, кой иска да промени държавата така, че всеки дъжд или пожар да не се превръща в библейско бедствие.
В окото на кризата солената сметка за драмите бе платена от обикновените хора. Евроатлантизмът и всички останали тъпотии вече не могат да работят даже и като клишета. Левицата трябва да унищожи клишетата и да върне смисъла от политика. Сигурно звучи романтично. Но политика плюс романтика е рецепта за съживяване. А това никак не е малко, нали така?

България изпревари Полша в търговията с Китай

автор:Таня Глухчева

visibility 401

/ брой: 173

Искаме пари от резерва на ЕС заради сушата и пожарите

автор:Дума

visibility 389

/ брой: 173

Шенген по въздух и вода удари визите за туристи

автор:Дума

visibility 390

/ брой: 173

Спад в заводското производство за 19-и пореден месец

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 173

Война на дронове между Русия и Украйна

автор:Дума

visibility 406

/ брой: 173

Германия върна граничния контрол

автор:Дума

visibility 441

/ брой: 173

Висши военни в САЩ подкрепиха Харис

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 173

Накратко

автор:Дума

visibility 1061

/ брой: 173

Левица към бъдещето

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 173

По пътя на просветата

автор:Барбара Пейчинова

visibility 556

/ брой: 173

Лоша диагноза

автор:Мая Йовановска

visibility 829

/ брой: 173

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ