11 Юли 2024четвъртък16:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Излезе книгата "Петър Дънов. За България и бъдещето на човечеството"

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 255

В навечерието на 160 години от рождението на Учителя Петър Дънов (11 юли 1864 - 27 декември 1944) излезе книгата "Петър Дънов. За България и бъдещето на човечеството" под съставителството на д-р Светла Балтова (ИК "Хермес"). Живеем в съдбовни времена, в които планетата ни преминава на ново вибрационно ниво. Според Учителя Петър Дънов природата, обществото и отделният човек претърпяват радикални промени, след които нищо от старото няма да остане. Подготвя се почвата за това, за което говорят свещените писания - идване на Царството Божие на земята, или както го нарича духовната наука - Епохата на Водолея, когато принципите Братство, Равенство, Свобода, основани на Любовта, ще бъдат реализирани. Но предупреждава, че това няма да мине без катаклизми, без бури, защото бурите носят след себе си чистия въздух. Каква е ролята на българите в тези критични времена? Според Учителя разумните сили в природата са приготовлявали българите отпреди 5400 години за днешните времена. В еволюционния път на човечеството България заема специално място. България е духовен кредитор на останалите народи, духовна банка - това е неговото послание. Важно е българинът да осъзнае себе си, качествата и добродетелите, които е придобил през хилядолетния си нелек живот, да се обърне към сърцевината си, която е най-устойчива.

Газифицирането на Банско и Разлог пак се отлага

автор:Дума

visibility 356

/ брой: 130

Положението в "Мини Марица-изток" е критично

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 130

Приходите от нощувки с ръст от 32%

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 130

Евростат отчете спад при жилищните сделки у нас

автор:Дума

visibility 383

/ брой: 130

Гърция стана за смях с 6-дневна работна седмица

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 130

Грузия ще се справи и без помощи от ЕС

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 130

Прокуратурата разследва Льо Пен за корупция

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 130

Накратко

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 130

Смет на човек

автор:Деси Велева

visibility 380

/ брой: 130

ВиК консолидация, но каква?

visibility 343

/ брой: 130

По протокола на ШОС

visibility 365

/ брой: 130

Стажът за пенсия - все по-скъп и недостъпен

visibility 362

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ