07 Август 2024сряда16:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Опасният Зеленски

/ брой: 149

автор:Юри Михалков

visibility 792

Володимир Зеленски обяви, че ще налага на евроатлантическите съседи на Украйна идеята за ракетна коалиция, която да сваля руските ракети. Той добавя, че партньорите от НАТО се страхуват от „излишна ескалация“ на конфликта с Русия. Киев обаче ще продължи да прокарва тази идея.
Досега в украинския конфликт между Запада и Русия бяха нарушени немалко много червени линии. Става ясно обаче, че има още такива линии, чието прекрачване би довело не само до челен сблъсък между тях, но и до трета световна война, която едва ли би останала неядрена.
Точно такава линия се очертава със свалянето на руски ракети, изстреляни примерно от Полша. Нищо чудно секунди да ни делят от нова световна касапница, ако пламне ракетна война НАТО-Русия. Отделно няма гаранции, че те ще бъдат сваляни точно над Украйна, а не и над присъединилите се към Русия територии от Източна и Южна Украйна или дори над самата Русия.
По западни оценки украинската армия е пред поражение. Като удавник за сламка Зеленски се опитва да играе на своя глава. Това вече дразни Вашингтон, който се вижда принуден да му дърпа юздите, включително да го възпре от покушения срещу Владимир Путин и военния министър Андрей Белоусов.
Немалко политици и политолози виждат в Киев желание да поставят Запада пред свършен факт и НАТО да стане пълноценен участник в конфликта.
Идеята за ракетната коалиция на съседите трасира точно такъв ход на събитията. В този смисъл Зеленски се кандидатура за подпалвач на трета световна война. Той се държи така, сякаш е готов за ролята на такъв злодей. Приказките му за мирни преговори са просто димка.
Нищо чудно той да е зъл на Запада, най-вече на САЩ, задето са го употребили като марионетка и не му позволяват да победи Русия, дори и с предоставените, но и крайно недостатъчни изтребители Ф-16.
Най-вероятно идеята за ракетна коалиция на украинските съседи няма да пробие. Но не по-малко вероятно е, че Зеленски няма да спре с провокациите за челен сблъсък НАТО-Русия. Вече е ясно, че Западът демонстрира геополитическо слабоумие и цинизъм в Украйна. Парадоксът е, че сега именно той трябва да покаже интелект и зрялост, за да не клъвне на провокациите на Зеленски.

Осем пъти повече коли върнати от преглед

автор:Дума

visibility 206

/ брой: 149

НКЖИ с нов изпълнителен директор

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 149

Иран прави коалиция срещу Израел

автор:Дума

visibility 228

/ брой: 149

САЩ осуетили покушение срещу Путин и Белоусов

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 149

70 евродепутати не искат Унгария в Шенген

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 149

Нова Зеландия отменя зелени политики

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 149

Лекари като таксиджии

автор:Аида Паникян

visibility 242

/ брой: 149

Велико самочувствие

visibility 235

/ брой: 149

Опасният Зеленски

автор:Юри Михалков

visibility 273

/ брой: 149

Глобален срив на фондовите пазари

автор:Дума

visibility 211

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ