13 Октомври 2024неделя22:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Мариана Бояджиева в Балван: Искаме 5000 лв. за първо и по 10000 за второ и трето дете

автор:Дума

visibility 244

5000 лв. да получават родителите за първо новородено дете и по 10000 лв. за второ и трето е част от програмата на „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. Тя беше представена от водача на листата Мариана Бояджиева във великотърновското село Балван.

„Много  семейства се заселиха в населените места около Велико Търново по време на пандемията и в търсене на по-спокойно място за живот. Затова наш дълг е да направим така, че да помогнем на тези млади хора да останат и да създават поминък в селата. Една от мерките за справяне с демографските проблеми е именно помощта за първо, второ и трето дете“, обясни пред присъстващите Мариана Бояджиева.

По думите ѝ обаче политиката не може да е насочена само към младите хора, а и към достойни старини на възрастните. Затова Бояджиева е категорична, че ако българите гласуват доверие на „БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ с номер 28, то бъдещите народни представители ще внесат предложение за индексация на пенсиите, но не само според швейцарското правило, а според реалните нужди.

Силните социални мерки на лявата коалиция привличат вниманието и с предложението за по-висока минимална работна заплата. Бояджиева обясни пред присъстващите, че „БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ ще настоява тя да стане 1270 лв., а не 1077 лв., както планират десните.

„От минималната работна заплата зависят редица плащания. Предлагаме също по-високи обезщетение за безработица. Трябва да помислим за всички хора, които последните години се справят трудно заради инфлацията и редица други проблеми. Само лявото обединение може и ще се погрижи за възвръщане на справедливостта в социалната ни система“, обясни Бояджиева.

Кметът на Балван Недьо Георгиев също подкрепи кандидатите на „БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“. Той беше категоричен, че Мариана Бояджиева е един от малкото народни представители, които са помогнали на храма и на селото.

„Трябва да се работи за връщане на младите хора в селата. Трябва да се създава производство, как можаха сърби и унгарци да привлекат китайски инвестиции. Призовавам вашата група в парламента да работи така, че да има инвестиции в България и те да влязат в малките населени места. Да създават работна ръка“, обърна се към всички Недьо Георгиев.

На срещата в Балван присъстваха и кандидатите за народни представители проф. Севдалина Димитрова, Димана Ангелова и Марио Иванов. Те отговаряха на въпроси, поставени от жителите на селото.

Ураганът "Кърк" опустоши Западна Европа

автор:Дума

visibility 2192

/ брой: 194

ООН разследва смъртта на мигранти в Атина

автор:Дума

visibility 2376

/ брой: 194

Обвиниха бивш румънски министър, вземал подкупи

автор:Дума

visibility 2241

/ брой: 194

Сигурен неуспех

автор:Евгени Гаврилов

visibility 2756

/ брой: 194

100 РЕШЕНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 2405

/ брой: 194

Ще работим за справяне с демографската криза

автор:Юлия Кулинска

visibility 2285

/ брой: 194

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ