05 Ноември 2024вторник02:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Няколко думи

На подбив

/ брой: 182

автор:Барбара Пейчинова

visibility 6804

На пазара е открито сирене без дори молекула мляко, със 75% вода и нишесте, което все пак гордо продължава да минава за сирене. Въпросът е можем ли изобщо да представяме такъв продукт за хранителен и, ако трябва да му сложим име, как бихме го нарекли всъщност? Каша или буламач - за 6,50 лв.? Вярно е обаче, че след като наскоро излязоха данни, че сме първи по цени на продукти в Европа, но и първи по бедност, сумата от 6,50 лв. вече нищо не значи. Пенсионерът с оскъден доход е поставен пред истинско предизвикателство да сложи в хладилника си продукти, камо ли качествени. Значи ли това обаче, че трябва да е обречен да яде "сирене", направено от вода и малко химия, без абсолютно никакъв млечен състав?
От една страна, със сигурност трябва да сме щастливи, че агенцията по храните не спи и открива нарушения, но това не спира имитиращите продукти да пълнят рафтовете в магазините и лошото е, че имитациите стават все по-скандални. Въпреки че въпросното предприятие два пъти е затваряно, то продължава да си бълва боклуците, а агенцията вдига рамене безпомощно. За прокуратурата пък, разбира се, престъпление няма. Ние обаче пак питаме кой трябва да санкционира неетичните практики и кога най-накрая ще бъде отнеман лицензът на търговци, които искат да правят 100% печалба на гърба на хората, а в замяна ги взимат на подбив?

Драстичен воден режим в Плевен

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 210

Откриха 463 флакона райски газ в дискотеки в София

автор:Дума

visibility 417

/ брой: 210

Деца изпаднали в абстиненция след забраната за телефони в училище

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 210

Работодатели оспорват в съда по-високата минимална заплата

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 210

Подписват договор за новите реактори в АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 505

/ брой: 210

ВМЗ-Сопот с нов стар директор

автор:Дума

visibility 484

/ брой: 210

Предлагат данък върху новите дрехи

автор:Дума

visibility 533

/ брой: 210

Скопие окончателно се ангажира с Коридор 8

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 210

Албанският премиер разгневи Гърция

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 210

Заплашиха съдийка за промигрантско решение

автор:Дума

visibility 460

/ брой: 210

Накратко

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 210

Чорбаджийски неволи

автор:Аида Паникян

visibility 462

/ брой: 210

Забрави ли ЕС кой е Б.Б.

автор:Юри Михалков

visibility 483

/ брой: 210

Лицемерие в нещастието

автор:Таня Глухчева

visibility 444

/ брой: 210

Бананова република

visibility 394

/ брой: 210

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ