03 Октомври 2024четвъртък01:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: Нашата кампания е очи в очи с хората, честно и без забранени теми

Атанас Атанасов: Планът от 100 решения ще помогне за справяне с нечовешките неравенства в цялата страна БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА влиза в истинска битка по оста ляво - дясно

автор:Дума

visibility 744

„Нашият подход в тази кампания е различен - очи в очи с хората, честно поставени въпроси, с честни отговори, не с разходки по Ларгото, по жълтите павета и по телевизиите. Ще поставим ударение върху големите градове, с млади и силни водачи на листи, имащи силен експертен потенциал". Това  заяви председателят на "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" Атанас Зафиров на среща с членове на партията от политическия клуб "Единство".  

По думите му в срещите в страната се усеща оптимизъм от това, че лявото излиза обединено. Той коментира, че за първи път по отношение на тези листи ръководството на БСП се е съобразило на 100 процента с исканията на местните организации. „Благодаря на партньорите ни в лявото обединение, че подходиха с разбиране и отговорност към процеса на редене на листи“, каза още Зафиров.

„Нашата коалиция се бори да върне идеологическия дебат в България по оста ляво - дясно, а не, например, по разделителната линия русофили - евроатлантици, което е контрапродуктивно“, коментира социалистът. Според него в политическото пространство на България има огромна лява ниша с мислещи хора, които на много предишни избори не можеха да познаят своята партия. „На последния вот имаше 5 леви коалиции, сега е само една", отбеляза Атанас Зафиров.

Председателят на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" благодари сърдечно на организаторите на срещата и подчерта, че с тяхна помощ БСП ще има солидната идеологическа основа, за да върви напред.

Атанас Зафиров обясни, че от 34 години е член на БСП и е четвърто поколение социалист. „Социализмът и лявата идея са нещо, което е в сърцето ми и именно заради това влизам в тази битка с цялото си сърце и душа", сподели Зафиров. 

„Планът от 100 решения, с който се явяваме на тези избори, ще помогне да се излекуват последиците от последните 35 години - нечовешките неравенства в цялата страна“, заяви Атанас Атанасов, заместник-председател на Младежкото обединение в БСП и водач на листата на БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА в 24 МИР.

„Моят 24 столичен многомандатен избирателен район е най-ярката картина на разделението - от „Оборище“ и жълтите павета до „Орландовци“, каза още той и поясни, че неравенството е във всички области, особено в здравеопазването и най-вече в образованието. „В образователната система децата се превръщат в стока и източник на пари. Единственият изход от това положение са качествено леви политики - особено справедливото разходване и разпределяне на държавния ресурс", категоричен бе Атанасов.

Вторият в листата на 24 МИР Димитър Главинов също бе категоричен и емоционален: "Винаги съм работил с хъс и енергия, но сега ще работя с още повече енергия, особено след промените в БСП и обединението на левите сили. 35 години стигат на това управление, което съсипа държавата ни".

От името на ПК "Единство" неговият съосновател Валентин Иванов декларира, че организацията ще бъде онзи мост, който да превежда решенията на ръководството до всеки социалист. Той изрази желанието си "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" да не остане само марка, а постоянно политическо състояние на левите сили.

Участниците в срещата изразиха готовност да хвърлят всички сили в изборната кампания и дадоха свои препоръки и подкрепа към ръководството.

Израел навлезе в Южен Ливан

автор:Дума

visibility 753

/ брой: 187

Безредици в Албания и Северна Македония

автор:Дума

visibility 655

/ брой: 187

Асанж платил висока цена за свободата си

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 187

Психодесните бесове

автор:Александър Симов

visibility 968

/ брой: 187

Държава в държавата

visibility 826

/ брой: 187

Настъплението на младите в киното

автор:Олга Маркова

visibility 650

/ брой: 187

ООН се дискредитира до невъзможност за спасение

visibility 756

/ брой: 187

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ