26 Юли 2024петък20:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка: БТА

Румен Радев: Очаквам бързо разследване и изясняване на причините за станалото в Елин Пелин

автор:Дума

visibility 687

Президентът Румен Радев очаква бързо разследване и изясняване на причините за случилото в Елин Пелин:

"Позволете ми да изкажа съболезнования на семейството на доцент Шишков и на всички пострадали в трагичния инцидент със складовете за фойерверки в Елин Пелин. Очаквам бързо разследване и изясняване на причините за случая, но винаги, при боравене с опасни материали, трябва да се спазват мерките за безопасност. Призовавам всички, които по някакъв начин имат досег с опасни материали, да спазват всички необходими правила, наредби и мерки за безопасност". 

Решенията на Конституционния съд трябва да допринасят за ефективно управление на държавата, коментира Радев:

"Сезирах Конституционния съд с ясно аргументирани мотиви и очаквам решенията на Конституционния съд да допринасят за независима съдебна система, за ефективно правосъдие и справедливост. Очаквам те да допринасят за ефективно управление на държавата и най-вече - за ясна политическа отговорност на всеки, който управлява". 

Президентът не съобщи на коя партия ще връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство. Срокът за връчване на третата папка изтича в понеделник.

"Неслучайно Конституцията е дала 7 дни срок за връчване на третия мандат и аз се надявам политическите партии в 50-ото Народно събрание да използват това време да преосмислят своите собствени позиции, своите виждания за бъдещето на България, да проявят максимална конструктивност и да използват този последен шанс. Ако не успеят, ясно е, че отиваме на избори".

БНР

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 556

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 490

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 522

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 492

/ брой: 141

Идеята

автор:Стефан Продев

visibility 511

/ брой: 141

Душевна нищета

visibility 483

/ брой: 141

Блед символ

автор:Евгени Гаврилов

visibility 504

/ брой: 141

Строителни илюзии

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1199

/ брой: 140

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ