27 Юли 2024събота22:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Заедно! Началото е Бузлуджа!

Бузлуджа е началото

Идеята за ляво обединение в България е сложна и изисква определени компромиси, но не е и невъзможна

/ брой: 141

visibility 734

Габриел Вълков,
председател на МО в БСП

За мен Бузлуджа е история, настояще и бъдеще. Паметникът е символ на левите хора в България - място, изпълнено с много енергия и вяра. Вяра в това, че всеки човек може да живее по-добър и по-справедлив живот у нас. Той се извисява над Балкана от 43 години, напомняйки за миналите, показвайки на настоящите и завещавайки на бъдещите поколения мястото, откъдето тръгва лявата идея в България. Именно заради това за мен като социалист този паметник е свещено място, където ходя всяка година, за да мога заедно с моите приятели и другари да отпразнувам рождения ден на нашата партия - БСП. Бузлуджа е място, за което всеки българин е чувал, а всеки член и симпатизант на нашата партия уважава и почита.
Изключително важно за БСП е да направи всичко възможно за запазването на монумента, защото партия без история е организация без бъдеще. Трябва да помним къде Димитър Благоев - Дядото е основал организираното социалистическо движение и да го предаваме на следващите поколения. Само така БСП ще продължи да съществува поне още 130 години и да се бори срещу социалните неравенства и несправедливости.

Левицата в криза: Лидерски проблем или нещо повече?

Левицата в България е изправена пред сериозни предизвикателства, които далеч надхвърлят рамките на лидерските проблеми. През последните години сме свидетели на загуба на доверие и подкрепа от страна на обществото, което до голяма степен се дължи на разочарование от липсата на ясна визия и последователна политика. Лидерството е само една част от проблема, защото корените на кризата се простират по-дълбоко в структурите на партията и начина, по който тя комуникира с гражданите.

Необходимо е да се направят значителни промени, които да върнат доверието в БСП. Това включва обновяване на политическите платформи, по-голяма прозрачност в управлението и активен диалог с гражданите. Трябва да се обърне внимание на реалните проблеми на хората и да се предложат конкретни решения, които да подобрят техния живот.

БСП и пътят към излизане от кризата

Въпросът дали БСП ще успее да излезе от кризата, в която се намира, е основен и изисква комплексен подход. Вярвам, че партията има потенциал да преодолее настоящите трудности, но това ще изисква усилия и ангажираност от страна на всички нейни членове и симпатизанти. Първата стъпка е да се признае сериозността на ситуацията и да се вземат конкретни мерки за преодоляване на вътрешните разногласия.
Един от ключовите фактори за успеха на БСП е способността й да се модернизира и адаптира към новите реалности. Това включва въвеждане на иновации в политическите кампании, използване на новите технологии за комуникация и активна работа с младежките организации. Само чрез съвместни усилия и обединение около общи цели, БСП ще може да възвърне своята сила и влияние.

Ляво обединение: Мисия възможна?

Идеята за ляво обединение в България е сложна и изисква определени компромиси, но не и невъзможна. Историята е натрупала много спомени, обиди и разделения, които затрудняват процеса на обединение. Въпреки това, вярвам, че в името на общата кауза - борбата за социална справедливост и равенство - левите сили могат и трябва да си подадат ръка.
Необходимо е да се създаде платформа за диалог и сътрудничество, която да обедини различните леви формации около общи принципи и цели. Това може да стане чрез организиране на съвместни инициативи, форуми и конференции, където да се обсъждат и формулират общите приоритети. Само така можем да изградим силно и обединено ляво движение, което да се бори за правата и интересите на гражданите. Във Франция успяха да направят това обединение в рамките на 2 седмици. На една маса седнаха и се консолидираха от комунистите до социал-демократите. Всички дадоха по една крача назад, намериха нещата, които ги обединяват, а не тези, които ги разделят и спечелиха изборите. Вярвам, че това може да стане и в България.

Младежите в БСП: Коректив и двигател на промяната

Младежите в БСП заехме категорична позиция за промяна, което е изключително важно за бъдещето на партията. Оттук-нататък, ролята на Младежкото обединение в БСП е да продължи да бъде активен коректив и двигател на промяната. МО е гласът на младите хора в партията, като предлага нови идеи и решения за актуалните проблеми на обществото.
Една от ключовите задачи на нас като млади социалисти е да привлечем и ангажираме повече млади хора в политическата дейност. Това може да стане чрез организиране на различни инициативи, кампании и проекти, които да покажат, че политиката може да бъде инструмент за положителна промяна. Само чрез активно участие и ангажираност, младите хора ще могат да допринесат за развитието и обновяването на БСП. Разбира се всичко това трябва да става с приемственост между поколенията. Хъсът и енергията на младите хора комбинирана със знанията на по-опитните е ключът към бъдещето на лявото.

Бузлуджа: Символ и вдъхновение за младите социалисти

Бузлуджа за мен като млад човек е много повече от просто паметник. Тя е символ на нашата история, на борбите и идеалите, които са ни вдъхновявали през годините. Всяка година, когато се събираме на това свещено място, усещам силата на колективния дух и вярата в по-добро бъдеще. За младите социалисти, Бузлуджа е вдъхновение и мотивация да продължим борбата за социална справедливост и равенство.
Смятам, че е изключително важно да запазим и поддържаме този символ, за да предадем на следващите поколения идеите и ценностите, които ни обединяват. Бузлуджа е място, което ни напомня откъде сме тръгнали и накъде се стремим. Тя е част от нашата идентичност и история, която трябва да запазим и предадем на бъдещите поколения.
В заключение, БСП има потенциала да излезе от кризата и проблемите, в която се намира, но това ще изисква съвместни усилия и ангажираност от страна на всички нейни членове и симпатизанти. Левицата в България може и трябва да се обедини и създаде единен ляв фронт около общите цели и каузи, за да се бори за по-справедливо и равноправно общество. Промяната винаги е идвала от ляво и пак ще бъде така. Младежите в БСП играят ключова роля в този процес, като коректив и двигател и новите идеи и промяната. Бузлуджа остава символ на нашата история и вдъхновение за бъдещето, който трябва да запазим и поддържаме.
Заедно!
Началото е Бузлуджа

България пак се размина с нови влакове

автор:Дума

visibility 1134

/ брой: 141

Най-опасният пожар са некадърниците с власт

автор:Дума

visibility 1113

/ брой: 141

КЗК даде зелена светлина на БАКБ да купи Токуда банк

автор:Дума

visibility 916

/ брой: 141

Военен съюз срещу Иран

автор:Дума

visibility 1029

/ брой: 141

ЕК заведе три дела срещу България

автор:Дума

visibility 1085

/ брой: 141

Гърция екстрадира българин в САЩ

автор:Дума

visibility 965

/ брой: 141

Германия отказва войници и оръжия срещу Русия

автор:Дума

visibility 1013

/ брой: 141

Душата и сърцето на БСП

автор:Александър Симов

visibility 579

/ брой: 141

Бузлуджа е началото

visibility 476

/ брой: 141

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ