14 Юли 2024неделя20:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Десподов надви Петков за №1

Най-добрият футболист за 2018 г. се надява на трансфер в чужбина

/ брой: 4

автор:Марин Милашки

visibility 2192

Кирил Десподов успя да изпревари Георги Петков за Футболист №1 на България за 2018 г. Нападателят на ЦСКА-Сф събра 159 т., докато вратарят - ветеран на Славия получи 151. Трети очаквано се нареди лидерът на Ботев Пд Тодор Неделев със 149 т. Той влезе в тройката за втора поредна година, като преди 12 месеца остана зад Ивелин Попов и Мартин Камбуров. Едва за втори път след 1999 г. призовата тройка оформиха само футболисти от вътрешното първенство. Преди 20 г. пръв беше Александър Александров-Кривия (Левски), пред Станимир Стоилов (Левски) и Димитър Бербатов (ЦСКА). Анкетата се организира от "Дакс медия", чийто собственик е Весела Лечева.

За последно футболист от Първа лига спечели анкетата преди 5 години, когато №1 беше Владислав Стоянов (Лудогорец). Другият подобен случай беше през 2012 г. , когато триумфира Георги Миланов (Литекс).

И този път обаче остана чувството, че победителят е предварително ясен. Дори дни преди церемонията шефът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че дори от Хърватия са му се обадили да му кажат, че тъкмо Десподов е победителят.

През 2018 г. 22-годишният офанзивен футболист изигра 34 мача, в които вкара 11 гола и направи 14 асистенции. За националния отбор игра 2 мача и вкара 1 гол. Неделев завърши годината с 37 мача, 13 гола и 12 асистенции. Той записа и 6 мача с един гол за тима на Петър Хубчев. И двамата обаче не спечелиха отличия с клубните си отбори. А 42-годишният Петков заслужи Купата на България, като имаше основна заслуга във финала с Левски, спечелен с дузпи. Той се върна в националния отбор и пази в два мача от Лигата на нациите. Публична тайна е обаче, че Десподов спечели, за да бъде продаден в чужбина. Преди години същата беше ситуацията с Кривия, Георги Иванов-Гонзо (победител в анкетата през 2000 и 2001 г.), Георги Миланов и др.

С триумфа си обаче Десподов свали от трона Ивелин Попов, който печелеше неизменно приза предишните 3 г.

"Не е тайна, че вече мисля за трансфер в чужбина. Не казвам, че само това ми е в главата. Ще видим ръководството на ЦСКА какво ще прецени. Ако постъпи оферта, която е добра за мен и за клуба, г-н Ганчев ще вземе правилното решение, защото го познавам. Петков и Неделев също заслужаваха да спечелят, защото се представиха много силно. Благодаря на моите съотборници в ЦСКА и националния отбор, защото без добри съотборници не се печелят индивидуални награди. Заменям тази награда за титла с ЦСКА и класиране на европейското първенство", каза скромно Десподов.

"Доста ценна награда за мен. Като гледам ми става неприятно, защото все по-малко вратари има в тази класация. Един апел - обръщайте внимание на българските вратари", обяви Петков. През есента той стана и най-възрастният вратар в Европа, играл за национален отбор и №1 по този показател в България.

Призьорите:

Футболист на годината: 

1. Кирил Десподов (ЦСКА-Сф) 159 т. 2. Георги Петков (Славия) 151 3. Тодор Неделев (Ботев Пд) 149 4. Страхил Попов (Касъмпаша) 70 5. Мартин Камбуров (Берое) 69 6. Ивелин Попов (Спартак М/Рубин К) 35 7. Николай Бодуров (ЦСКА-Сф) 24 8. Пламен Илиев (Астра) 19 9. Антон Недялков (Лудогорец) 10 10. Станислав Костов (Левски) 8 11. Николай Димитров (Урал) 5 12. Георги Костадинов ( Арсенал Тула/Макаби Хайфа) 4 13. Васил Божиков (Слован) и Петър Занев (Енисей/Амкар) 2 15. Георги Илиев (Черно море) 1

Най-красив гол на 2018 г.: Иван Петков (Етър)

"Лъвско сърце Трифон Иванов": Михаел Ангелов

Най-добра футболистка: Евдокия Попадинова

Най-прогресиращ млад играч: Валентин Антов (ЦСКА-Сф) 22 т., Георги Йомов (Славия) и Светослав Ковачев (Дунав) по 13.

Най-добър чужденец: Клаудиу Кешеру (Лудогорец).

Най-добър вратар: Георги Петков (Славия) 80 т., Ренан (Лудогорец) 16, Душан Перниш (Берое) и Даниел Кайзер (Ботев Пд) по 6

Най-добър защитник: Николай Бодуров (ЦСКА-Сф) 68 т., Антон Недялков (Лудогорец) 18, Холмар Ейолфсон (Левски) 12

Най-добър халф: Тодор Неделев (Ботев Пд) 82 т., Марселиньо (Лудогорец) 10, Кирил Десподов (ЦСКА-Сф) 8

Най-добър нападател: Мартин Камбуров (Берое) 43, Клаудиу Кешеру (Лудогорец) 33, Станислав Костов (Левски) 21

Треньор на годината: Петър Хубчев (национален отбор) 265 т., Димитър Димитров (Лудогорец) 149, Златомир Загорчич (Славия) 98

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ