11 Юли 2024четвъртък15:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

Илияна Йотова:

Ще изберем най-добрата дата за втория мандат

/ брой: 130

автор:Дума

visibility 60

Ще изберем най-добрата дата за връчването на втория мандат, така че да запазим националния интерес, заяви вчера вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти. Тя очаква това да се случи през следващите дни, но подчерта, че това е решение и правомощие на държавния глава Румен Радев.
Йотова поясни, че продължава да бъде оптимист за съставянето на кабинет. Надявам се, че след като приключим и изчерпаме епистоларния жанр с размяната на писмата, ще се премине към истински преговори, така, както повелява демократичният процес в една парламентарна държава, уточни тя.
"До този момент чуваме само заявки, не чуваме какво предлагат тези, които биха искали третия мандат Говори се за евентуални съюзи, разводи, но нито един не е излязъл с конкретни предложения какво трябва да се прави през следващите месеци в страната в ситуация, в която е видно, че ставаме все по-задлъжнели, ще имаме проблеми с бюджета, каква ще е външната политика на страната", коментира Йотова.
Според нея стабилните правителства са тези, в които се поема ясна политическа отговорност. Да, в тях може да има експерти, но зад тях трябва да има ясно мнозинство и ясно дефинирани политики, смята Йотова.
Попитана дали се върви към промяна на избирателната система тя отговори, че на дневен ред са непосредствените въпроси, които стоят пред страната и проблемите, които трябва да бъдат решени заради обществото, доходите, стандартът на живот, финансовата стабилност на страната.
Тя посочи, че Венецианската комисия препоръчва  дълбоките реформи в избирателните системи се правят, когато има сравнително далечен период преди провеждането на изборите, на спокойствие, със спокоен парламент, със стабилна политическа система и с ясни мнозинства. Всичко останало е авантюра, категорична е Йотова.

Газифицирането на Банско и Разлог пак се отлага

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 130

Положението в "Мини Марица-изток" е критично

автор:Дума

visibility 279

/ брой: 130

Приходите от нощувки с ръст от 32%

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 130

Евростат отчете спад при жилищните сделки у нас

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 130

Гърция стана за смях с 6-дневна работна седмица

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 130

Грузия ще се справи и без помощи от ЕС

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 130

Прокуратурата разследва Льо Пен за корупция

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 130

Накратко

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 130

Смет на човек

автор:Деси Велева

visibility 249

/ брой: 130

ВиК консолидация, но каква?

visibility 230

/ брой: 130

По протокола на ШОС

visibility 263

/ брой: 130

Стажът за пенсия - все по-скъп и недостъпен

visibility 248

/ брой: 130

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ