30 Юли 2024вторник22:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

Кандидатът на опозицията също се обяви за победител

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 705

Президентът на Венецуела Николас Мадуро и съперникът му от опозицията Едмундо Гонсалес обявиха победа на изборите, които протекоха на фона на взаимни обвинения, както и на съмнения в чужбина за честността на вота.
Избирателната комисия обяви, че Мадуро печели трети мандат с 51% от гласовете, а Гонсалес е получил 44 на сто.
Новият-стар държавен глава нарече преизбирането си "триумф на мира и стабилността".
Мария Корина Мачадо, която ръководи опозицията, но й беше забранено да се кандидатира, заяви, че победител е Гонсалес и то с голяма разлика:
"Едмундо Гонсалес Урутия е получил 70% от гласовете на изборите. Николас Мадуро - 30 на сто. Това е истината". И се закани да предприеме серия от акции, с които да защити истината.
Американският държавен секретар Антъни Блинкън призова властите в Каракас да публикува подробни резултати от гласуването, за да бъдат гарантирани честни избори. Той изрази сериозни опасения, че резултатите, обявени от изборния орган, не отразяват гласовете на хората.
В съвместно изявление осем латиноамерикански държави също заявиха, че е важно да бъде зачетена волята на венецуелския народ.
Националната избирателна служба по закон е независим орган, но опозицията твърди, че тя действа в полза на правителството на Мадуро.
Владимир Путин поздрави Мадуро.
„Това (победата) напълно отговаря и на интереса на нашите приятелски народи и е в съответствие с изграждането на по-справедлив и демократичен световен ред“, добавя Путин и продължава: „Бих искал да потвърдя нашата готовност да продължим конструктивната си съвместна работа по актуални въпроси от двустранния и международния дневен ред.“

Такса смет може да поскъпне седем пъти

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 143

София предупреди Скопие да не блокира коридор номер 8

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 143

Потребителски организации скочиха срещу “Temu” и “Shein”

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 143

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 143

Крайнолеви били виновни за саботажите във Франция

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 143

Ердоган се закани да нахлуе в Израел

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 143

Мицкоски: Късаме български паспорти щом влезем в ЕС

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 143

Заблудите на Мицкоски

автор:Велизар Енчев

visibility 605

/ брой: 143

Безумия

автор:Евгени Гаврилов

visibility 540

/ брой: 143

Гавра с правото

visibility 530

/ брой: 143

"Изключително разочароващи резултати"

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ