05 Септември 2024четвъртък17:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Таско Ерменков: Цел на лявото обединение е по-справедлив модел на управление

автор:Дума

visibility 612

"Всички сме свидетели на политическа, икономическа и нравствена разруха, както и на конституционна криза. Цел на лявото обединение е по-сраведлив модел на управление от неолибералния, който няма да води до такива резултати".

Това заяви в ефира на BG ONAIR Таско Ерменков - член на ИБ на НС на БСП. По думите му общественият ресурс трябва да бъде в ръцете на държавата и разпределението на благата да е по развномерно. Според него трябва да бъде спряно отварянето на ножицата между бедни и богати.

"Това не е обществото, което България заслужава", категоричен бе той и той подчерта, че това са едни от основните мотиви за обединението между левите партии, а не просто всяка партия да има опрделен брой депутати.

"Обединява ни една силна лява програма - защитаваща интересите на трудещия се човек. малките и средни предприятия, която дава перспектива на младите хора, така че тези които не виждат своето представителство в парламента, да го видят в нас", каза още социалистът.

На въпрос за кандидатите за депутати на обединението, Ерменков обяни, че те ще бъдат избирани на база на своите качества, уменията да защитават левите политики и да ги провеждат, както и да имат чисто минало.

Таско Ерменков коментира, че ако гледаме назад, няма да направим и една крачка напред, защото ще се спънем. "Трябва да се вижда перспективата. Загърбвайки миналото продължаваме напред, в името на интересите на България. Една по-ляво, по-прогресивна, по-солидарна България", каза още той.

Ерменков подчерта, че за силно ляво обединение е необходима силна БСП. По думите му всички действия за отслабване на партията целят само да влошат резултатите й на предстоящите избори, както и да отслабят коалицията. Той подчерта, че на 09.09.2024г. съдът ще вземе решение което ще сложи край на всчики спекулации. "Надяваме се разумът да надделее у бившият лидер на партията и тя да се съобрази с решенията на колективните органи на БСП", заключи Таско Ерменков.

Имаме нужда от оборудването за "Белене", замразете продажбата

автор:Дума

visibility 847

/ брой: 170

"Шкода" ще достави 20 нови мотриси за БДЖ след 2 години

автор:Дума

visibility 850

/ брой: 170

Има риск от ново поскъпване на храните

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 170

Около 380 000 българи ще пътуват през празничните дни

автор:Дума

visibility 860

/ брой: 170

Зеленски подхвана чистка в правителството

автор:Дума

visibility 882

/ брой: 170

6267 мигранти влезли в Испания за два месеца

автор:Дума

visibility 858

/ брой: 170

Русия подкрепи Мадуро в случая със самолета му

автор:Дума

visibility 879

/ брой: 170

Хиляди случаи на насилие в религиозни училища

автор:Дума

visibility 891

/ брой: 170

Неадекватност

автор:Мая Йовановска

visibility 1413

/ брой: 170

БСП не е фирма

visibility 1421

/ брой: 170

ЕС срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 1183

/ брой: 170

За прахчето на една певачка

автор:Боян Бойчев

visibility 1008

/ брой: 170

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ