08 Юли 2024понеделник14:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Депутат от ГЕРБ заплашва кандидат-кметове

До седмица левицата внася пореден вот на недоверие, очаква подкрепа от ДПС и сините

/ брой: 158

автор:Ралица Николова

visibility 1411


Депутат от ГЕРБ заплашва и изнудва политически и бизнес лидери в Силистра, които имат намерение да се включат в изборите наесен. Стефан Господинов притиска и кандидат-кметове на различни от ГЕРБ политически сили, като използва влиянието си върху съдебната система. Той заплашва, че ще вади компромати срещу определени хора или че ще забави дела, свързани с тях, до ноември 2011 г. Спекулира освен това с различни съдебни решения или преписки срещу политически опоненти.


Това разказа депутатът Антон Кутев след вчерашното заседание на ИБ на БСП. Той бе категоричен, че методите на Господинов не са изключение и че в цялата страна управляващата партия използва полицията и съдебната власт за политически цели. Вътрешното ведомство и ДАНС целенасочено събират информация, която ще се ползва преди изборите от актива на ГЕРБ, категорични са социалистите. Именно лични данни и информация от вътрешното ведомство използва и Стефан Господинов, за да изнудва политически противници.


Според БСП въпросникът за съставяне на досие на опонентите, който бе огласен на съботния пленум, е само малка част от триковете, които ГЕРБ ще използват по време на изборите. Този въпросник само показва философията на управлението, коментира Кутев. Той отново припомни, че вътрешният министър е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ.


Че информация от МВР може да се използва с политическа цел предупреди и лидерът на БСП Сергей Станишев. Той коментира, че сегашното правителство е най-недемократичното и противоконституционното от 20 години насам. Ежедневно се налага еднолична власт, полицейщина и посегателство върху правата и свободите на българските граждани, категоричен бе соцлидерът.


Именно действията на МВР и провалът на Цветан Цветанов във вътрешната политика е най-вероятната тема на следващия вот на недоверие, който БСП ще внесе срещу кабинета. Още днес левицата започва консултации с останалите парламентарни сили. Станишев не изключи варианта опозицията да се спре и на мотиви срещу цялостната политика на кабинета. Ще се съобразим с мнението на партньорите от ДПС, които коректно подкрепиха предишния вот, обясни лидерът на левицата. Със сигурност обаче БСП ще преговаря и със сините, които вече заявиха готовност да подкрепят вот за провала на МВР и Цветанов. Не сме и няма да поставяме условия на никого, но и няма да приемаме чужди условия, коментира зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов. Той обаче бе категоричен в едно - левицата ще търси подкрепа от всички парламентарни групи, с изключение на ГЕРБ. Ще преговаряме включително и с независимите депутати, категорични са от БСП.


В партията са убедени, че този вот ще покаже реално, че ГЕРБ останаха сами в парламента и могат да разчитат единствено на няколко независими "зависими" депутати. Ангел Найденов допълни, че отхвърлянето на закона за конфискацията е ясен знак, че не всяка дивотия на кабинета може да бъде приета.

53% не са чули за промени в Конституцията

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 127

Доброволци от Русе откриха „Пътека на авлигата“

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 127

Енергетиците станаха заложници на хаоса във властта

автор:Дума

visibility 80

/ брой: 127

Предлагат по-висок таван на ваучерите за храна

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 127

Започват проверки на екскурзоводите

автор:Дума

visibility 77

/ брой: 127

Започва ремонтът на Дунав мост

автор:Дума

visibility 78

/ брой: 127

Лондон иска рестарт на диалога с ЕС

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 127

Французите гласуваха на втори тур

автор:Дума

visibility 81

/ брой: 127

България и Китай стават все по-близки

автор:Таня Глухчева

visibility 96

/ брой: 127

Накратко

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 127

Галактически кабинет

автор:Александър Симов

visibility 75

/ брой: 127

Посланията на Орбан в Москва

visibility 72

/ брой: 127

Нов сюжет за "Параграф" 22 "написа" вотът "2 в 1"

автор:Юлия Кулинска

visibility 82

/ брой: 127

Байдън задълбава кризата на „дълбоката държава“

автор:Юри Михалков

visibility 79

/ брой: 127

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ