14 Юли 2024неделя12:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Греховете стават видими

Де да беше само Рашидов подигравка с българския народ!

/ брой: 204

автор:Дума

visibility 186

Тодор Гигов

В едно интервю в ДУМА неотдавна юристът и бивш разузнавач по културно-историческото наследство Цветан Начев каза, че сегашният министър на културата е подигравка с българския народ. Като един от потърпевшите български граждани с болка бих добавил - де да беше само Вежди Рашидов единствената подигравка с българския народ от страна на сегашните ни управници! Те натвориха толкова много подигравачи и подигравки спрямо нас, че вече спокойно бих ги нарекъл българомразци.
Пред лицето на целия народ безпардонно се извършват спекулативни сделки в полза на докопалите се до властта Бойкови протежета, любимци, фаворити. Името на неговия финансов министър Симеон Дянков се изтърка от жалките му опити за още по-жалки "реформи". Всеки нормален българин недоумява от издевателствата на този човек спрямо учените, спрямо лекарите, спрямо кого ли не. Но не знаят, че заплатата му не покрива сметката за месечния наем за жилището му. Как живее тогава този човек? И какво е дал на народа си, за да си позволява да смуче безогледно неговите жизнени сили?   
Човек трябва да е съвсем без мозък, за да не разбере, че финансовият ни министър първо е задължен на отвъдокеанските си господари от Световната банка, и второ - се старае да се покаже пред тях като успешен финансов спец. Затова може би е решил да се самодоказва с продажба на имотите на БАН, с гавра и унижения над научния елит на страната, над образованието, над пенсионерите и т.н.
Да бяха само Рашидов и Дянков! Не много отдавна вестниците показаха вилните палати на министър Плевнелиев в Гърция и у нас. Какво би могла да бъде една министерска заплата спрямо този разкош? Но какво като фактите станаха достояние на обществеността? А не са ли голяма подигравка ръководните кадри на ГЕРБ в Народното събрание? Всеки ден дават доказателства за некомпетентност, гарнирана с арогантност и неуважение към традиции, държава и народ. Виж, за прокарване на лобистки закони - един след друг, за уреждане на свои хора на всякакви постове не са потребни свети чувства.
Кадровите решения на премиера са безкраен низ от подгравки. От първия ден на съставянето на правителството, та до ден-днешен. Протести на различни социални групи и гилдии вече започнаха и продължават. Греховете, които това правителство твори спрямо нацията, стават все по-видими. Без никакво съмнение настъпващата есен ще бъде носител на нови протести на гражданското общество срещу неспиращите подигравки с нас, българите. Търпението не може да е безгранично.   

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1526

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1431

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1712

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1539

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1737

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1759

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1584

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1589

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ