27 Август 2024вторник17:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров: 51-вото НС трябва да върне текстовете в Конституцията, определящи начина на избор на служебен кабинет

Няколко човека се опитват да пречат на БСП и на лявото обединение. Няма да толерираме това

автор:Дума

visibility 627

„ПП-ДБ трябва да свалят тоналността и да замълчат, защото те са основната партия, благодарение на която страната ни се намира в това положение – те бяха инициатори на нескопосаните промени в Конституцията“, Това заяви в ефира на BG on AIR изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров. Той подчерта, че една от първите задачи на 51-вото Народно събрание трябва да бъдат промени в Конституцията, които да върнат старите текстове, особено в частта определяща начина на избор на служебен кабинет. Социалистът призова да се върне разумът в политиката, за да може да бъде събрано мнозинство за приемане на тези промени. Според него само така ще бъде спрян крахът на държавността и изпразването на парламента от доверие и смисъл.

По повод състава на новия служебен кабинет Зафиров коментира, че премиерът Главчев е проявил разум, вслушал се е в обществените настроения и е сменил вътрешния министър Калин Стоянов. „Надяваме се новият служебен министър да отговори на основната задача, стояща пред това ведомство – провеждане на честни и прозрачни избори“, каза още той. На въпрос за повдигнатите от ПП-ДБ обвинения за зависимости на Илков, Зафиров отговори:  „Точно хората, които управляваха 9 месеца с ДПС и ГЕРБ, пиеха кафета, променяха Конституцията и законите, кадруваха безобразно, сега да се събуждат от дълбок сън и амнезия и да дават оценки, не го намирам за редно“. Той обясни, че позицията на БСП е ясна – това е същият кабинет, който не е равноотдалечен от всички министри. По повод другите рокади в кабинета, Зафиров коментира, че БСП подкрепя решението на Главчев да не е външен министър.

Зафиров бе категоричен, че важна задача пред служебния кабинет е провеждането на консултации за предложението на България за еврокомисар. „България има възможност за важен ресор като енергетика. Има и реален шанс еврокомисарят от България да бъде социалист, поради търсенето на баланс в ЕК. Готови сме да направим своите предложения ако бъдем поканени на разговори“, каза още той.

По повод на заседанието на ВКС на 09.09.2024г., касаещо ръководството на БСП, Зафиров отговори, че е внесена молба да бъде преосмислена тази дата. “Делото има висок обществено-политически интерес и е необяснимо как вече трети месец не може да намери своето решение. То касае как ще продължи да функционира БСП, как ще се яви на изборите, как ще се реализира лявото обединение“, обясни изпълняващият функции председател на БСП. Той подчерта обаче, че кой ще бъде председател на БСП ще решават членовете на партията.

Зафиров наблегна, че решението се очаква от всички лявомислещи хора. По думите му целта на няколко човека, които бавят делото е или да провалят партията или в бъдеще да откъснат парче от нея. Той коментира, че само НС на БСП има право да реди листите и е абсурдно, който и да било да обяснява, че няма да подписва нужните документи, ако нещо не му харесва. „Тези хора трябва да спрат да разиграват цялата партия, която не е заслужила това отношение“, категоричен бе той.

По думите му до дни ще бъде подписано коалиционното споразумение, а работните групи изготвящи предизборната платформа също работят. „Впрегната е огромна енергия от страна на много хора и буквално няколко човека се опитват да слагат прът в този процес. Това няма да бъде толерирано“, заключи Атанас Зафиров. 

Тазгодишното вино ще е по-хубаво, но по-скъпо

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 163

Цените по морето падат с 20%, сезонът продължава до октомври

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 163

Кафето в Гърция рязко поскъпва

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 163

Производството на сладолед у нас намаля драстично

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 163

Гърция подготвила нови социални мерки

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 163

„Таймс“: Русия е близо до победа в Донбас

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 163

Париж удължи ареста на Дуров

автор:Дума

visibility 230

/ брой: 163

Преговорите за Газа вървят към провал

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 163

"Пенчо бре чети..."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 283

/ брой: 163

Размиване на отговорности

visibility 253

/ брой: 163

Потресаващо мълчание

visibility 244

/ брой: 163

Ще отпаднат ли "малките матури" след 4-и и 10-ти клас

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ