03 Септември 2024вторник15:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Иван Иванов: Финализираме споразумението на БСП и другите леви партии, очаквайте приятни изненади

Корнелия Нинова сама поиска да бъде изключена от партията и това се случи

автор:Дума

visibility 249

„В четвъртък ще стане подписването на споразумението на партиите за лявото обединение. Финализират се текстовете на споразумението и предизборната платформа. Всичко ще бъде ясно и публично пред медиите и обществеността. Ние готвим само приятни изненади, защото това ляво обединение отдавна беше чакано от българската общественост." Това каза народният представител от "БСП за България" Иван Иванов в ефира на БНТ.  

Той обяви, че лявата коалиция ще включва поне 20 партии, а самите разговори продължават и в момента. Целта е да има един политически субект в лявото пространство на тези избори, подобно на това, което се случва във Франция само преди няколко месеца - единен ляв фронт.  

"Виждате разпокъсването на лявото докъде доведе - една държава, в която левицата е слаба, виждате, че не върви добре. Това което се случва в целия ни политически живот е резултат именно на това", аргументира се Иван Иванов.   

Социалистът подчерта, че всички леви формации ще номинират своите кандидатури, но листите ще се подреждат от Националния съвет на БСП като водеща политическа формация в обединението.  

"Искам да успокоя членовете и симпатизантите на БСП, че БСП ще има една листа и това ще бъде една коалиция, която е подкрепена от Националния съвет. Листите ще бъдат тези, които гласува Националният съвет. Всичко друго е криминален сюжет", категоричен бе Иван Иванов. 

„Корнелия Нинова поиска да бъде изключена от партията и съответно това се случи. Тя съвсем демонстративно отказа да изпълни решения на Националния съвет пред членовете - да даде пълномощно на Атанас Зафифов и това в крайна сметка предположи крайния резултат”, каза още социалистът.

По повод документа, според който Нинова е представляващ партията, Иванов посочи, че юристите на БСП са предприели всички необходими действия за да може този казус да стигне до своя край.

„Няма как едно лице, което е пожелало да напусне партията и съответно да бъде удовлетворено това негово желание, да продължава да ръководи тази партия. Ако е така, госпожа Нинова съвсем спокойно може да поиска да впишат и Иван Костов за председател”, коментира Иван Иванов.   

По думите му е спекулация, че Националният съвет на БСП не е събрал кворум. "Залата беше препълнена. 134 членове на НС участваха във вчерашното заседание. Много отдавна не е имало толкова хора в тази зала. Всяко едно гласуване е проверка на кворума. Тези спекулации, че е нямало кворум не носят нищо добро нито на тези, които го твърдят, нито на самата партия. Защото всичко това, което се случва, не подхожда нито на един бивш член на БСП, нито на един доскорошен председател, който 8 години е ръководил партията."  

Социалистът отхвърли с насмешка и твърденията за преврат, предателство и отваряне на БСП за външни сили и милионери, както и ментори на президента Радев.  Той каза, че повечето членове на БСП са хора на възраст, които са работили в стопанския сектор, били са ръководители и те никога не си позволяват да използват подобен език. „БСП не е превзета от никакви милионери. Всички членове на НС са представили декларации, които са публични и може да се види, че там няма такива хора”, допълни Иванов.  

Той напомни, че  Румен Радев е два пъти издигнат и избран от Българската социалистическа партия и изрази удовлетворението си, че този фронт е затворен и тази тема е приключена.  

"Ние не сме лидерска партия - БСП за това е съществувала повече от 130 години, защото нямаме лидери, а председатели.  БСП е съществувала през годините именно защото не се е обвързвала с един или друг лидер. Когато БСП усети, че се води в неправилна посока, тя има защитни механизми и се освобождава от такива хора" , заключи народният представител.

НАП закрива банковите гишета в офисите си

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 168

44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 168

Масови проверки на стоки и услуги за учениците

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 168

ЕС предупреди Скопие да не зарязва Коридор 8

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 168

Успехи на несистемни партии в Германия

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 168

Израел потърсил Русия за заложниците

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 168

Накратко

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 168

Истинската битка в БСП

автор:Александър Симов

visibility 424

/ брой: 168

Граждански дълг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 452

/ брой: 168

Остриетата на неолиберализма - дисекция в няколко подточки

visibility 245

/ брой: 168

При кого отива властта?

автор:Мартин Карбовски

visibility 361

/ брой: 168

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ