02 Септември 2024понеделник15:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

Открити са шестима убити заложници в тунелите на ивицата

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 492

Продължава военната активност в Ивицата Газа на фона на планираното временно спиране на огъня заради кампания за ваксинация на деца срещу полиомелит, съобщаваха агенциите. Най-малко 48 души са били убити при израелски удар в анклава. Не стихват и сблъсъците в централните и южни райони на Газа.
Докато над 2000 медицински и обществени работници се подготвят за ваксинационна кампанията, лекарите в един от най-големите бежански лагер в Нусейрат съобщиха, че при отделни израелски удари са убити най-малко 19 души. Над 30 са жертвите при поредица от удари в други райони на Газа. По последни данни жертвите от началото на конфликта вече са 40 691 палестинци.  
Израелската армия продължава да действа в централната и южната част на Газа. Съобщава се за разрушена военна инфраструктура, за открити оръжия и убити въоръжени мъже в западен Рафах. В южния град Хан Юнис , в южната част на Ивицата Газа, семействата се върнаха в районите си, след като армията приключи 22-дневна офанзива, която целеше да попречи на "Хамас" да се прегрупира. Медиците казаха, че са извадили най-малко девет тела от района, където е действала армията.
Служители на ООН трябва да започнат ваксинацията срещу детски паралич на около 640 000 деца, като разчитат на ежедневните 8-часови паузи в боевете между израелските сили и "Хамас". За да бъде успешна кампанията, трябва най-малко 90% от децата да бъдат ваксинирани два пъти и отделно трябва да има 4 седмици между дозите.
Трима израелци бяха убити близо до град Хеброн на Западния бряг. Палестинци извършват атаки срещу израелски заселници на Западния бряг, след като там Израел започна операция срещу бастиони на  "Хамас" и "Ислямски джихад".
Израелските сили потвърдиха, че са открили и прибрали труповете на шестима заложници в ивицата Газа. Сред тях са един американец и руснак.
Хиляди демонстранти излязоха по улиците на Тел Авив и други гладове с искането към  правителството да постигне споразумение за освобождаване на заложниците, държани от "Хамас". Те обвиниха премиера Бенямин Нетаняху, че с неотстъпчивостта на преговорите "съзнателно осъжда заложниците на смърт“.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 217

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 209

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 263

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 230

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 207

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ