02 Септември 2024понеделник17:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Александър Симов: Националният съвет даде пълно доверие на Атанас Зафиров да бъде и.ф. председател на БСП

Резултатът от 7,1% беше краят на доверието в Нинова

автор:Дума

visibility 972

"Има решение на Националния съвет взето с голям кворум за изключването на Нинова, Свиленски, Ченчев и Дончев. Всякакви опити това да бъде отричано са нелепи". Това заяви в ефира на NovaNews Александър Симов - журналист и член на НС на БСП.  Като присъствал в залата по време на заседанието на пленума и участвал в гласуването той потвърди, че тя е била пълна и 105 са гласували "за" изключването на Нинова и всичко друго са спекулации.

Симов обясни, че Националният съвет е взел единодушно  решение Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров да представлява партията пред трети страни. "Това беше един нормален начин да излезем от юридическия капан, в който Нинова вкара БСП. Тя заяви, че няма да изпълни решението на пленума, защото нямала доверие на Зафиров. Целият Национален съвет дава доверието си на Зафиров да бъде изпълняващ функциите председател на БСП, без нито един глас против, но Корнелия Нинова не му го дава. Заложници сме на едно его", комнетира социалистът.

На въпрос какво предстои сега пред БСП, Симов обясни, че на 09.09.2024 г. ВКС трябва да се произнесе кой представлява БСП. "Проблемът е, че нищо не задължава съда още тогава да излезе с окончателно решение", каза още той и допълни, че юристите на БСП са подали молба разглеждането да бъде изтеглено за тази седмица, за да могат да бъдат спазени всички законови срокове за регистрация в ЦИК. "Решението на ВКС може да е само едно - Атанас Зафиров е изпълняващ функциите председател на БСП и той представлява партията. Всяко друго решение граничи с правен абсурд", категоричен бе той.

Симов обясни, че след последните избори БСП е била поставена пред избор - да продължи да отбелязва 151 000 гласа като успех или да потърси промяната. По думите му в политиката доверието не се дава веднъж завинаги, а се дава когато пътят, по който един лидер води партията си дава резултати в успешни политики и повече избиратели. "Този резултат от 7,1% беше краят на доверието в Нинова", заключи Александър Симов.

БСП изключи Корнелия Нинова

автор:Дума

visibility 959

/ брой: 167

България има нужда от алтернатива на десните бюджети на ГЕРБ

автор:Дума

visibility 704

/ брой: 167

Електронните рецепти може да се изпълняват и частично

автор:Аида Ованес

visibility 679

/ брой: 167

С 12% поскъпнаха жилищата в София само за 6 месеца

автор:Дума

visibility 693

/ брой: 167

От Витоша се лови и таксува роуминг със Сърбия

автор:Дума

visibility 737

/ брой: 167

Летището в Пловдив отново е изцяло собственост на държавата

автор:Дума

visibility 698

/ брой: 167

България е първа в ЕС по ръст на купени нови коли

автор:Дума

visibility 711

/ брой: 167

Войната в Газа върви с акция за ваксиниране

автор:Дума

visibility 747

/ брой: 167

Засилено присъствие на КФОР в Митровица

автор:Дума

visibility 780

/ брой: 167

Белград успокоява Москва за "рафалите"

автор:Дума

visibility 760

/ брой: 167

Накратко

автор:Дума

visibility 1566

/ брой: 167

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 1067

/ брой: 167

Защитете децата!

автор:Боян Бойчев

visibility 1067

/ брой: 167

Пчеларският сектор е поставен на колене

автор:Дума

visibility 744

/ брой: 167

1 кг хубав мед струва колкото килограм домашно масло

visibility 677

/ брой: 167

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ