29 Август 2024четвъртък21:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП стопиха разликата с ГЕРБ на 3,5%

автор:Дума

visibility 1078

Разликата между ГЕРБ и БСП като политически сили е едва 3,5 процента. Това показват данни на социологическа агенция "Тренд", публикувани днес. При избори сега за ГЕРБ биха гласували 21,8%. Социалистите събират подкрепата на 18,3%. ДПС и "Обединени патриоти" се ползват със сходна подкрепа, като разликата между двете формации е по-малко от 1% в полза на движението.
"Воля" при сегашните си резултати от 1,6% трудно би могла да повтори присъствието си в НС.
Данните показват, че няма съществена промяна в нагласите на българите спрямо предходните месеци.
Над половината от запитаните – 55%, казват, че нов вот не е необходим. Да има предсрочни избори се обявяват под една четвърт.
Реформаторският блок продължава да поддържа инерцията си, набиращ 1,9%. При запазване на тези нива на обществена подкрепа, за „Воля“ (1,6%) ще бъде предизвикателство попадането в ново Народно събрание. Не се отчита съществена динамика и при извънпарламентарните партии „Да, България“ (1,6%) и ДСБ (1%). 37% пък декларират, че няма да упражнят правото си на глас.
От трите институции, за които „Тренд” пита, с най-голямо доверие е президентът. Подкрепата е 65% и расте през последните месеци.
Работата на правителството е подкрепена от 35 на сто, а 52 на сто смятат, че кабинетът не работи добре. Социолозите отбелязват, че разколебани са предимно симпатизантите на „Обединените патриоти”.
Парламентът остава с най-ниска положителна оценка за работата си – 24%. 63 на сто дават отрицателна оценка.
Проучването на изследователски център „Тренд“ е по поръчка на вестник „24 часа“.
 

 

Украйна не се отказва от ядрените ни реактори

автор:Дума

visibility 651

/ брой: 165

Бившият главен архитект оглави строителния контрол в София

автор:Дума

visibility 647

/ брой: 165

Ограничава се движението към Терминал 2 на летище София

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 165

Гражданин осъди събирачи на дългове

автор:Дума

visibility 641

/ брой: 165

Мицкоски призна за опит за подкуп

автор:Дума

visibility 654

/ брой: 165

Нападател с ножове застрелян в Германия

автор:Дума

visibility 636

/ брой: 165

Природни стихии В Югоизточна Европа

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 165

Накратко

автор:Дума

visibility 628

/ брой: 165

"...Любя, тача и милея."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 679

/ брой: 165

Приятно крадене

visibility 653

/ брой: 165

Безценните мигове

автор:Александър Урумов

visibility 731

/ брой: 165

Обречени на Юда

автор:Юри Михалков

visibility 701

/ брой: 165

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ