20 Юни 2024четвъртък02:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП иска закон за възрастните хора и преизчисляване на пенсиите

Най-важният въпрос за българските и европейските граждани днес е въпросът за мира и войната, заяви кандидатът за евродепутат и водач на листата на "БСП за България" в Монтана Велизар Енчев

/ брой: 106

автор:Дума

visibility 4600

„Ако хората искат да има мир, ако искат в НС да се приемат социални закони, ако пенсионерите, казвам го като говорител на пенсионерските съюзи, искат най-накрая да се приеме Закон за възрастните хора, да се преизчислят и актуализират справедливо пенсиите – да подкрепят „БСП за България” и номер 24 в бюлетината. Няма друга партия, която в социално отношение да работи толкова много и за третата възраст, и за работещите бедни, и за семействата". Това призова кандидатът евродепутат и водач на листата за НС в Монтана Велизар Енчев в тв интервю. По думите му най-важният въпрос за българските и европейските граждани днес е въпросът за мира и войната. Опасяваме се, че ситуацията ескалира, а уверенията на служебния премиер Главчев, че България изобщо не възнамерява да изпрати войски в Украйна са верни наполовина, подчерта Енчев.
„Избирателите трябва да знаят, че като гласуват за партиите на Сглобката  ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ, гласуват за войната, гласуват децата им да отидат на източния фронт, България да стане мишена на ответни удари на Русия и да бъдем потърпевши в следваща национална катастрофа”, посочи той.
"Идват тревожни новини от Европа, които показват, че ЕС под председателството на Урсула фон дер Лайен и доминацията на крайнодесните и партии се провеждат политики, които нямат нищо общо с  европейските ценности. Затова е много важно какви депутати ще изпрати в България в ЕП. За БСП това са хората, които отиват в Брюксел на първо място да бранят националния интерес”, категоричен е Енчев.
„Ако България се управлява така, както Северозапада – България е разрушена държава, каквато беше Босна и Херцеговина по време на войната. Инфраструктурата е в критично състояние. Ако влезете в Лом по пътя от Козлодуй все едно влизате в Сараево по време на бомбардировките. Питам се– как може гражданите на Монтана да дават гласа си за тези, които ни докараха дотук”, възмути се Енчев.
"Селищата в област Монтана се контролират от ДПС и ГЕРБ. Пенсионерите ми казват, че им се предлага от 50 до 80 лева от ДПС. Как да ги откажат при тези пенсии? В общината в Лом са привиквали служителите от администрацията, предупреждавали са ги, че знаят къде и колко души от семействата им гласуват и са изисквали уверение, че ще гласуват за ГЕРБ”, разкри Енчев.
„Сборът от симбиозата между ГЕРБ и ДПС в Монтана е мафията. Съпротивата, която може да се окаже от страна на гражданите е да гласуват за партия, която които защитава хората реално, каквато БСП доказа, че е”, поясни Енчев.
Според него приоритетите за Монтана са приемането на Фонд за развитие на слабо развитите региони, тунелът под Петрохан, липсата на автобусни връзки между селищата и големия град.

Още няма консенсус за Фон дер Лайен

автор:Дума

visibility 394

/ брой: 114

Масови призиви за оставка на Нетаняху

автор:Дума

visibility 402

/ брой: 114

Западът вижда в Китай заплаха, а не партньор

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 114

Канзас заведе дело срещу "Пфайзер"

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 114

Без надежда

автор:Александър Симов

visibility 375

/ брой: 114

Между образованието и бедността

автор:Аида Паникян

visibility 353

/ брой: 114

Нормално ли ви е?

visibility 392

/ брой: 114

Политкоректност

автор:Марин Милашки

visibility 338

/ брой: 114

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ