05 Юли 2024петък13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Байдън притиснат да се оттегли

Президентът засега остава в надпреварата за Белия дом най-вече под влияние на семейството си

/ брой: 126

автор:Дума

visibility 240

Един от най-големите дарители на Демократическата партия призова Джо Байдън да се оттегли от президентската надпревара след провала му в първия дебат с Доналд Тръмп.
„Байдън трябва да се оттегли, за да позволи на един енергичен демократичен лидер да победи Тръмп и да ни запази в безопасност и просперитет“, заяви пред „Ню Йорк таймс“ изпълнителният директор на "Нетфликс" Рийд Хейстингс.
Десетки законодатели демократи планират да подпишат писмо с искане за отстраняването на президента от надпреварата, съобщи „Блумбърг“. „Вашингтон пост“ добавя, че Байдън и неговият екип са приели „зловещ ултиматум“ от представители на ДП, които са поискали от него „незабавно да демонстрира своята годност за преизбиране или ще се сблъска с принудителното му оттегляне от надпреварата“.
„Ню Йорк таймс“ разкри признанието на Байдън пред един от най-близките му хора, че е наясно, че не може да спаси кандидатурата си, ако не успее да убеди обществеността в обратното през следващите дни. Той се надява това да стане в планираното петъчно интервю за телевизия Ей Би Си и в предизборните срещи в щатите Пенсилвания и Уисконсин.
Според последните му изявления Джо Байдън остава в надпреварата.
Медии в САЩ разкриха, че подготовката на Байдън за дебата с Тръмп е била сериозна въпреки катастрофалния му резултат. Той е прекарал цяла седмица в резиденцията си в Кемп Дейвид, където се е подготвял в компанията на над десет сътрудници. Още два дни репетирал в хангар и киносалон. Повтарял отговорите на въпроси, включително за възрастта, участвал в симулирани дебати, а ролята на Тръмп била изиграна от личния му адвокат Боб Бауер.
Съпругата Джил Байдън има решаваща роля за участието на президента в кампанията, отбелязват медиите. Според тях влияние оказвали още по-малката му сестра Валери Байдън, съветникът Тед Кауфман, синът Хънтър и неголяма група помощници от Белия дом.
По последни данни Тръмп води в проучванията с 6%, а много хора смятат, че единствено Мишел Обама би могла да го победи на изборите през ноември.

Туризмът отрязан от парите на ПВУ

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 126

Ускоряват ликвидацията на фирми

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 126

Байдън притиснат да се оттегли

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 126

Си Дзинпин е срещу „външното вмешателство“

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 126

Британците гласуваха за парламент

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 126

Германски генерал предлага казарма за жените

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 126

Бетонофрения

автор:Ина Михайлова

visibility 463

/ брой: 126

Аптеката, без която не можем

автор:Аида Паникян

visibility 299

/ брой: 126

Сбърканата оптика

автор:Първан Симеонов

visibility 239

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ