19 Август 2024понеделник15:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки "Аполония"

"Аполония 2024" отбелязва 125 години от рождението на Панчо Владигеров

/ брой: 157

автор:Дума

visibility 242

Единственият по рода си фестивал у нас - Празници на изкуствата "Аполония", за 40-а година ще зарадва публиката със специална програма от културни събития в Созопол. Фестивалът ще се проведе от 28 август до 7 септември и ще събере обичани български артисти, научи ДУМА от M3 Communications Group.
Музикалният форум ще бъде открит на 29 август с концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски и солистка Светлина Стоянова - мецосопран. В класическата музикална програма е и концерт на внуците на Панчо Владигеров, с което ще отбележат 125 години от рождението му. На сцената ще се качат Панчо Владигеров-младши, Екатерина, Александър и Константин Владигерови, които ще изсвирят някои от най-вълнуващите композиции на именития си дядо.
Една от най-обичаните рок групи - "Фондацията", ще излезе на сцената на 7 септември заедно с Пловдивската филхармония. Те ще изпълнят вечните хитове на легендарните "ФСБ", "Щурците", "Б.Т.Р." и дуета "Дони и Момчил".
Публиката ще може да се наслади на концерта на Васил Петров на 3 септември, както и на специалния концерт-спектакъл на Хилда Казасян и Плевенската филхармония на 5 септември. Освен пленяващи джаз изпълнения, програмата на "Аполония" включва още много любими артисти - Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени", Белослава, Влади Ампов-Графа и други.
Почитателите на класическата музика ще могат да слушат изпълнения на Албена Данаилова - цигулка, Румен Цветков - виола, и Александър Сомов - виолончело, на 31 август; рециталите на Людмил Ангелов на 3 септември, на Сузана Клинчарова на 6 септември и други.
В програмата има и една изненада - 13 от най-добрите български музиканти, концертмайстори от цяла Европа, ще съставят Фестивален оркестър "Аполония" - Албена Данаилова, Светлин Русев, Валя Дервенска, Лия Петрова, Николай Минчев, Румен Цветков, Александър Сомов, Галина Койчева, Стефания Янкова, Калина Христова, Димитър Иванов, Стоимен Пеев и Иван Лалев.
Празниците на изкуствата "Аполония" ще представят и впечатляващи изложби, премиерни кинопродукции, вълнуващи театрални постановки и литературни събития. И тази година може да бъде закупен "златен билет", който дава достъп до запазено място за всички събития.

Жеги до края на август, възможни са и летни бури

автор:Дума

visibility 23

Удължиха забраната за износ на инсулин с месец

автор:Дума

visibility 129

Изборите се отлагат за след 20 октомври

автор:Дума

visibility 154

Токът вдигна цените и по заведенията

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 157

Хотелиерите разчитат предимно на българи

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 157

Германски вагони пътуват и по линията София-Варна

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 157

1200 лв. стигна средният размер на бързите кредити

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 157

И ООН натисна: Променете закона срещу ЛГБТИ

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 157

Гръцките власти издирват стрелеца от Халкидики

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 157

САЩ: Не сме се месили в сръбските протести

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 157

Турция арестува седем души за пожарите

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 157

Жажда

автор:Нора Стоичкова

visibility 698

/ брой: 157

Жалка картинка

visibility 479

/ брой: 157

Русия прочиства армията от корупция

автор:Юри Михалков

visibility 359

/ брой: 157

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ