03 Септември 2024вторник15:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Бившият служител на Държавния департамент Майк Бенц пред Тъкър Карлсън:

Арестът на Павел Дуров обслужва САЩ

/ брой: 168

автор:Дума

visibility 174

 
   Майк Бенц: Американските власти още не са обяснили ролята си в задържането на шефа на „Телеграм“ Павел Дуров. Но ползата за САЩ е очевидна: цялата кореспонденция на руски официални лица, военни и обикновени граждани може да се окаже в ръцете на ЦРУ. Ние не знаем каква е ролята на американското посолство в Париж за ареста на Дуров: дали е пряко участие, дали е „зелена светлина“ или не са предприети никакви действия? Камарата на представителите трябваше да изясни дали френските правоприлагащи органи са имали подкрепата на САЩ. Това е установена практика, когато американците преследват заподозрени в корупция по целия свят, включително в Европа...    Бенц: Такъв е случаят и в Чешката република, където американският посланик наблюдава прилагането на местните антикорупционни реформи и мерките за арестуване на политици, които се противопоставят на дневния ред на Държавния департамент. Насърчаването на демокрацията в чужбина е отделен елемент от американската демокрация, инструмент от омразния арсенал на ЦРУ. Именно чрез него полското правителство бе насърчено да арестува членове на партията PiS...
  Тъкър Карлсън:Да арестува?...
  Бенц: Да. В американското право има „преходно правосъдие“. Идеята е, че когато САЩ свалят правителство, те незабавно разчистват полето от опозиционни политици - съдии, журналисти, пропагандисти и т.н. Това се прави, за да се избегне повторното появяване на заплахи за демокрацията.
  Карлсън: А кой насърчава такива ценности? Може би Китай?
  Бенц: Не, това се прави от Съединените щати, от американския Държавен департамент, за да стабилизира демократичните институции, за да ги защити от възникващи заплахи. Това бе направено още преди президентството на Тръмп. Това е инструмент за преследване. Заради финансирането и заради факта, че губят на всички места, където се използват „Телеграм“, а и след като Русия се намеси, САЩ поискаха да забранят платформата на Дуров, но след това изоставиха тези опити. След което приложението започна да се използва много по-активно. Всичко това може да означава само едно: Русия започна да поддържа „Телеграм“ поради тайна сделка...
  Карлсън: Излиза, че Украйна губи сухопътна война срещу страна, чието население е със 100 милиона по-голямо, защото Павел Дуров тайно се е договорил за нещо с Путин? Именно поради такова фантастично детско мислене се разпадат империите...
  Бенц: Да. Но помислете какъв невероятен късмет имаше току-що ЦРУ. През цялото това време те нямаха лостове за влияние над Дуров. А в същото време цялата руска военна архитектура е изградена върху „Телеграм“. Всички високопоставени военни и политици в Русия, вътрешният работен процес на тяхната държава, всички дискусии са в тази платформа. И нямаше начин тя да се пробие - поради вярата на Дуров в свободата на словото. Ако Дуров се разприказва на разпитите, комуникациите на руските граждани, на руските военни и на всички руски дипломати, които са в „Телеграм“ в последните пет години, ще попаднат в ръцете на ЦРУ.
  Карлсън: Защо просто не го измъчваме до смърт? Защо не спрем да се преструваме, защо не кажем: „Да, сега сме Северна Корея, само че инфраструктурата ни е малко по-добра“. Спрете да се преструвате! Те измъчват хората, като същевременно ограбват даденото ни от Бог право на свобода на словото. Това е толкова неморално!

НАП закрива банковите гишета в офисите си

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 168

44% от българите не могат да си позволят едноседмична почивка

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 168

Масови проверки на стоки и услуги за учениците

автор:Дума

visibility 321

/ брой: 168

ЕС предупреди Скопие да не зарязва Коридор 8

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 168

Успехи на несистемни партии в Германия

автор:Дума

visibility 330

/ брой: 168

Израел потърсил Русия за заложниците

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 168

Накратко

автор:Дума

visibility 539

/ брой: 168

Истинската битка в БСП

автор:Александър Симов

visibility 424

/ брой: 168

Граждански дълг

автор:Барбара Пейчинова

visibility 452

/ брой: 168

Остриетата на неолиберализма - дисекция в няколко подточки

visibility 245

/ брой: 168

При кого отива властта?

автор:Мартин Карбовски

visibility 361

/ брой: 168

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ