10 Ноември 2024неделя10:49 ч.

ВРЕМЕТО:

В неделя ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. Превалявания се очакват главно в Северна България, а над югозападната половина от страната ще има и слънчеви часове. Райони с валежи ще има и в началото на новата седмица. Температурите ще останат без съществена промяна. В неделя ще остане ветровито, а застудяването ще продължи. Превалявания се очакват главно в Северна България, а над югозападната половина от страната ще има и слънчеви часове. Райони с валежи ще има и в началото на новата седмица. Температурите ще останат без съществена промяна.

Позиция

Филия с мас

Има полза да се откажем от отровните днес вафли и зеленчуци

/ брой: 92

автор:Денчо Владимиров

visibility 3809

Идва детството на филиите със свинска мас! Дойде време да кажем "Сбогом" и на вафлите, с които  израснаха поколения деца в България, и никой тогава не съобщаваше постфактум, че са канцерогенни. Не бяха.

Имаше и песничка от здравната просвета на народната република: "Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте". Но днес се оказа, че и зеленчуците, които ядат българчетата, са бъкани с какви ли не вредни за здравето вещества. Така че идва ред и на въпроса: ами като са канцерогенни и зеленчуците, и вафлите, и млякото, и всичко това ни се съобщава постфактум - КАКВО ДА ЯДАТ тогава днешните български деца? Та да не се разболяват и да имат шанса да порастат, както растяха  връстниците им при мрачния социализъм.

А сега и детските градини, и училищните бюфети са пълни с какви ли не канцерогенни закуски. Която и боза да отвориш, все налиташ на изписани с дребни букви на етикета "Е-та", аспартан, цикламат, подобрители, консерванти, оцветители - все чудесии, дошли у нас като на балканско сметище. И приижда отвред тази "благодат" - въпреки министерствата на здравеопазване и образование, въпреки комисии на потребители, хелзинкски комитети и прочее, където чиновниците са май на друг екологичен "оклад" и снабдяване...

Спомням си как преди 40 години чуждестранни експерти посетиха месокомбината в Пазарджик и бяха дълбоко потресени от това колко много месо сме били слагали в колбасите и кренвиршите, с които се правят сандвичи за мало и голямо! Е, сега дойдохме до "оптимизацията" и колбасите, и кренвиршите, и тостерите, и хамбургерите, които нашите деца ядат, са "пълни" с Е-"следи от месо". Всичко останало  е "пълнеж" от "подобрители и овкусители".

Та, щом в разградената ни капиталистическа България е дошло време да кажем печално "сбогом" на вафли, бози, мляко, зеленчуци и плодове, салами, сирена и прочее, не е ли всъщност това сигурен симптом, че май в края на краищата ще кажем "сбогом" на Е-държавата, която не може да осигури на децата си нормално да растат, а на порасналите - да доживеят до старост? Иначе днешните ни малчугани трябва да преминат единствено към легендарната филия със свинска мас, с която е израствал като сополиво дете днешният премиер Бойко Борисов по банкянските поляни и баири.

Тази филия със свинска мас единствено ще се окаже без канцерогенни съставки и с нея, мънички мои, ще може да порастете и до генерал, и до първи министър и везир...

Служители в АЯР на протест за по-високи заплати

автор:Дума

visibility 1746

/ брой: 214

"Лукойл": Не продаваме рафинерията в Бургас

автор:Дума

visibility 1742

/ брой: 214

25 нови влака от "Шкода" пристигат до 2026 г.

автор:Дума

visibility 1100

/ брой: 214

Брюксел разследва "Виза" и "Мастъркард" за таксите

автор:Дума

visibility 1599

/ брой: 214

Управляващата коалиция в Германия се разпадна

автор:Дума

visibility 1744

/ брой: 214

Харис обеща помощ на Тръмп до инаугурацията

автор:Дума

visibility 1725

/ брой: 214

В САЩ разработват план за мир в Украйна

автор:Дума

visibility 1767

/ брой: 214

Накратко

автор:Дума

visibility 1752

/ брой: 214

Пътят на разбитите надежди

автор:Александър Симов

visibility 1489

/ брой: 214

Непредсказуемият Тръмп

visibility 1560

/ брой: 214

БСП е микросвят, отражение на прехода

visibility 1589

/ брой: 214

Агнето сито и вълкът цял

автор:Гарабед Минасян

visibility 1442

/ брой: 214

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ