30 Юли 2024вторник20:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БУЗЛУДЖА 2024 – ШАНС ЗА НОВО НАЧАЛО В БСП

автор:Дума

visibility 635

 По традиция БСП отбелязва на връх Бузлуджа с многохиляден събор 133 години организирано социалистическо движение в унас. Там, където седемте  социалистически дружинки от Велико Търново, Габрово, Дряново,Сливен,Казанлък,Стара Загора и Ямбол са се събирали на 2 август 1891 г. за да вземат решение на своя учредителен Бузлуджански конгрес.

        133 год. по-късно повече от 21 000 социалисти се върнаха по стъпките на предците си на това символно за всички тях място,за да поставят началото на едно дълго очаквано обединение на лявоориентираните партии от политическия спектър в България. 

         Седем  автобуса  отведоха социалистите от Ямболска област на събора тази година, която е най-посещаваната многохилядна политическа среща в България.  

        Една от най-характерните черти за ямболските Общински партийни организации и до днес е желанието за единство, за мирно и справедливо решаване на националните и вътрешнопартийни проблеми, на сложните коалиционни противоречия и лидерски амбиции. Тяхната най-голяма надежда – обединението - тази година най-после получи реален образ. За първи път от години нагоре към върха тръгнаха заедно ръководството на БСП,членове и симпатизанти, гости и журналисти,членове на още 16 ляво ориентирани организации. В техните редици се включиха и ямболските социалисти,които застават  в подкрепа на думите изречени от зам.-председателя на партията Кристиан Вигенин на историческата поляна под връх Бузлуджа: "Ние видяхме, че когато левите хора имат кауза, те могат да побеждават, когато осъзнаят тази кауза - те се събират. Знакът, който дадохме вчера и ще дадем днес, е много ясен в тазипосока".

        Социалистите от Ямболска област отдавна са осъзнали правотата на тези думи и те са в основата на успеха им в предсрочните избори от последните две години,когато показаха 10 % по-висок резултат в сравнение с постигнатия национален от БСП. И с овации, и с разбиране посрещнаха думите на и. ф. председател на БСП: "Без БСП не може да има обединение в ляво. БСП не се продава, БСП не се преучредява, БСП няма да се влива никъде и нищо няма да се влива в БСП! Не се опитваме да подменим, а да променим БСП. Харесва ли ви да губим избори след избори? Харесва ли ви лявото да е 7% в парламента? Харесва ли ви останалата част от лявото изобщо да не е в парламента?".  

        Днес отново си задаваме въпроса какво ще бъде БСП за нас, социалистите от Ямболска област в бъдеще. Защо останахме в тази партия през последните тежки години на разцепление, обиди и обвинения. Но за първи път от няколко години виждаме смисъла на това, което се случва около нас и вътре в нас самите: най-после обединени! Първата крачка я направихме. Следва нова, по-трудна: да изработим обща политическа платформа, която защитава нашите общи политически интереси, да лансираме общо нови политически лица с нови идеи и ново мислене, с ново отношение към членовете на партията. И през цялото време ще се наложи да  изпълняваме най-трудната за всяка партия задача: да пазим единството! Да покрием с реални резултати обявения днес слоган „Заедно!“ и неговия старт през предстоящия политически сезон с „Началото е Бузлуджа!“. Новото ръководство на БСП дава ясна заявка,че партията се завръща към доктриналната си ценностна система и тя е припозната от всички лявоориентирани партийни организации в България.  БСП за хората ще бъде винаги парламентарна масова партия и ще работи - дали като управляваща или като опозиция – за изграждане на демократично и хуманно общество,ще пази общочовешките,националните и социалистическите ценности. 

          На слънчевата историческа поляна под връх Бузлуджа  на 27 юли 2024 г. беше прието едно ключово решение за бъдещето на България събрано само в една дума – Заедно! За ямболци тя беше свързана и с още едно важно събитие.Зам.председателят на партията Кристиан Вигенин връчи партийни членски карти на новоприети в редиците на партията от Елхово и Ямбол – ясен сигнал,че доверието към БСП винаги ще го има,дори и в тежки за нея дни.

Такса смет може да поскъпне седем пъти

автор:Дума

visibility 570

/ брой: 143

София предупреди Скопие да не блокира коридор номер 8

автор:Дума

visibility 552

/ брой: 143

Потребителски организации скочиха срещу “Temu” и “Shein”

автор:Дума

visibility 526

/ брой: 143

Николас Мадуро спечели изборите във Венецуела

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 143

Крайнолеви били виновни за саботажите във Франция

автор:Дума

visibility 529

/ брой: 143

Ердоган се закани да нахлуе в Израел

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 143

Мицкоски: Късаме български паспорти щом влезем в ЕС

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 143

Заблудите на Мицкоски

автор:Велизар Енчев

visibility 605

/ брой: 143

Безумия

автор:Евгени Гаврилов

visibility 540

/ брой: 143

Гавра с правото

visibility 530

/ брой: 143

"Изключително разочароващи резултати"

автор:Дума

visibility 613

/ брой: 143

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ