07 Октомври 2024понеделник22:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка БТА

10 от Ботев Пд удариха Левски

Треньорът Керкез посвети успеха на собственика Зингаревич

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 418

Ботев Пд излъга с 1:0 Левски в дербито на 11-ия кръг на efbet Лига. "Канарчетата" стигнаха до успеха с късен гол в 88-ата минута. Те останаха с 10 играчи в 63-ата мин., когато след разглеждане с ВАР Йонас Там бе изгонен с директен червен картон, след като спъна Мустафа Сангаре. Естонецът бе последен в защитата и съдията Никола Попов го изгони. Тимът на Душан Керкез спря серията от 3 поредни победи на "сините" и се изкачи на трето място с 22 т. Левски остава втори с 25 т., колкото има и лидерът Лудогорец, но от 2 мача по-малко.
Капитанът Ивелин Попов (8) изведе Кристиан Нвачукву отляво, а той центрира на главата на Вини Трибуле, който с плонж я прати в опразнената врата на "сините". Реферът Попов преразгледа ситуацията с ВАР и отмени гола.
В самия край пак Ивелин Попов опита центриране, но топката беше избита. Резервата Марин Петков не успя да я доизчисти от дъгата пред наказателното поле, а оттам я посрещна Вини Трибуле (88). Камерунецът се завъртя и с левия крак шутира неспасяемо в лeвия долен ъгъл на Матей Маркович.
„Това беше мач, който не заслужавахме да загубим така нелепо. След червения картон започнахме повече да прибързваме. Нелепа грешка ни костваше резултата. Във всеки мач правихме грешки, но не ни наказваха, а днес от безобидна ситуация се случи. Беше ясно, че след картона Ботев ще се прибере по-близко до вратата и ще бавят, където могат. Не трябваше да се подвеждаме и избързвахме в средата на терена. Когато бяхме 11 на 11, играхме по-добре. И двата отбора (и ЦСКА) влизаме в дербито със загуби. Каквото зависи от нас, ще се подготвим, за да спечелим 3 точки. Безкрайно благодаря на феновете, те са нашият 12-и играч", коментира треньорът на Левски Станислав Генчев.
Колегата му в Ботев Пд Душан Керкез бе щастлив, че опроверга изказването на Генчев преди мача, че отборът му ще спечели в Пловдив. "Той трябва да има респект към Ботев. С 10 души моите момчета усетиха, че имаме качества да издържим. Пожелавам на моя колега Генчев успех. Респект за работата на Генчев в Крумовград и сега в Левски. Аз разбирам, малко по-стар съм от Генчев. Знам, че е един от най-перспективните треньори в България и трябва да го подкрепяте, но мисля, че как играем и как работим в Ботев, заслужаваме повече респект", коментира Керкез. "И повече респект от съдиите също. Не знам, може да е било коректно с ВАР. Но аз знам правилника – само капитанът може да говори със съдията, а от Левски говориха много играчи и не получиха жълти картони. Собственикът Антон Зингаревич бе с нас днес. Даде подкрепа на момчетата. Донесе им добавена стойност. Футболът е отборна работа. Колкото са важни футболисти и треньори, толкова и шефовете, и президентът, а той вади пари и се грижи всичко да е добре. Виждате каква емоция е в Пловдив, честитя му победата“, завърши Керкез.

Властта обмисля по-високи данъци

автор:Дума

visibility 379

/ брой: 190

Задава се пореден ремонт на VІ блок в АЕЦ "Козлодуй"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 190

Съдът на ЕС спаси тировете от често връщане в България

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 190

Работим 17 години за собствено жилище

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 190

Бури и дъждове в Хърватия и Гърция

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 190

Мицкоски ни вини в предизборни игри

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 190

20% ДДС за частните училища на Острова

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 190

Накратко

автор:Дума

visibility 482

/ брой: 190

Пуснете алармата!

автор:Александър Симов

visibility 348

/ брой: 190

Защо тази партия

visibility 439

/ брой: 190

Опитайте да ми разкажете

автор:Мартин Карбовски

visibility 367

/ брой: 190

Даваме алтернатива на сегашната безпътица

автор:Барбара Пейчинова

visibility 406

/ брой: 190

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ